שתף קטע נבחר

לדור: הדולרים זרמו במזומן. עיקר החשד - בתמ"ת

בבית-המשפט העליון טען פרקליט המדינה כי עדות טלנסקי - נגדה יוצאים פרקליטיו של ראש הממשלה - תבהיר כיצד זרם אליו הכסף, וכמה בדיוק היה במעטפות. העדות הזאת קריטית: "אם יוגש כתב אישום נגד ראש ממשלה מכהן, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להיות חסרי אונים". לדור הבהיר כי החקירה מתמקדת בתקופה בה כיהן אולמרט כשר תמ"ת - וכלל לא בעיצומו של קמפיין

במזומן, בדולרים, בתוך מעטפות, הישר ליד - כך, לפי פרקליט המדינה, הגיע הכסף לאהוד אולמרט. לדבריו, החקירה מתמקדת בתקופה בה כיהן אולמרט כשר התמ"ת בממשלת שרון - כאשר לא היה בעיצומו של קמפיין בחירות. בהצהרה שמסר אולמרט לתקשורת עם חשיפת הפרשה, במוצאי יום-העצמאות, הוא ציין שהכסף נועד אך ורק לצורכי הקמפיין או לכיסוי הגרעונות שנצברו בעקבותיו.  

 

לראשונה בקולו שלו, פירט היום (ב') משה לדור את החשדות המיוחסים לראש הממשלה - לפחות את אלה שהותרו עד כה לפרסום.

זה קרה במעמד חריג במיוחד בבית-המשפט העליון, בו התייצבו פרקליטיו של ראש הממשלה מצד אחד - וצמרת התביעה הישראלית מן העבר השני.

 

לדור התייחס לערעור של ראש הממשלה על החלטת בית-המשפט המחוזי בירושלים, לאפשר את עדותו של משה טלנסקי - העד המרכזי בפרשה - עוד בטרם הוחלט על כתב אישום. הוא ציין כי יש חשש ממשי שטלנסקי, יהודי ממדינת ניו-יורק, לא ימהר לשוב ארצה ולהעיד. "נהיה כולנו תלויים ברצונו הטוב, שעכשיו אולי קיים ואולי לא - אך אין לדעת מה יהיה בהמשך".

 

והוסיף הפרקליט, כשהוא מתייחס לתרחיש הגרוע מכל מבחינתו של אולמרט: "אם בהמשך הדרך - ואיני יודע להעריך אותה - יוגש כתב אישום נגד ראש ממשלה מכהן, אז צריך להציג את השאלה: האם מובטח לנו, באופן יחסי, שהעדות הזו תישמע בפני בית-משפט. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להיות חסרי אונים, איננו יכולים לאפשר שהעדות לא תישמע. מדובר בחקירה שעוסקת בעבירות שבהן אין קורבן-כביכול; האינטרס הציבורי הוא זה שמשלם את המחיר אם נעברות עבירות בתחום הזה, וכאשר מדובר בעבירות מתחום טוהר המידות - קשה לא פעם לאסוף ראיות. העניין שיש לחשודים או עדים למסור גרסה הוא לא ברור, ולעתים בעייתי ביותר".  

 

מעטפות בארץ ובחו"ל 

אבל כאמור, לא רק לעצם העדות התייחס משה לדור. לאחר ששמע את פרקליטי אולמרט וראש לשכתו בעבר, שולה זקן, הפתיע: "אין מנוס מלומר מספר מילים גם על החשדות עצמם".

 

"מה שניתן למסור לבית-המשפט הוא שמדובר על שני חשודים (אולמרט וזקן). ההתייחסות העיקרית היא לשנים שבהן כיהן אולמרט כשר המסחר והתעשייה, וקודם לכן בשתי קדנציות כראש עיריית ירושלים ולפני כן כשר הבריאות.

התפקידים הם רבים ומגוונים, ובמסגרתם הוא גם נמצא בקשר עם יהדות התפוצות והמנהיגות שלה בארצות-הברית. לשם כך הוא יוצא את הארץ מעת לעת ונפגש עם אותם גורמים, כשהם ואנחנו מזהים אותו כמנהיג, כאישיות ציבורית בכירה הממלאת את שליחותה בארץ ובעלם.

 

"החשדות הנחקרים היום מתמקדים בעירוב אותם קשרים שיש למר אולמרט עם טלנסקי - פעיל בארגונים יהודיים, מגייס תרומות, פעיל בייזום פעילויות ומפגשים עם אישי ציבור בישראל ובמיוחד עם אולמרט. אבל במקביל לאותם קשרים גם מקבל אולמרט, על פי החשד, כספים במזומן מידי מר טלנסקי - הן בארץ, באמצעות מנהלת לשכתו במשרד, והן בארצות-הברית. הכספים מועברים על פי העדות שתישמע, כולל בנקיטת סכומים. הכסף מועבר הן בביקורים בישראל והן בפגישות מעת לעת עם אולמרט במפגשים קצרים, שבהם הוא מסר את אותם כספים בדולרים - במזומן - במעטפות - לידי מר אולמרט. זו הגרסה בעיקרה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
העדות תפרט סכומים: לדור
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
עו"ד אלי זהר המייצג את אולמרט
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
עו"ד מיכה פטמן המייצג את זקן
צילום: גיל יוחנן
מומלצים