שתף קטע נבחר

זירת הקניות

סרקוזי: "אני מחויב באופן מוחלט לתעלת הימים"

"הקהילה האירופית חייבת להירתם למען התעלה", הכריז נשיא צרפת בכנס בו נאם לצד שמעון פרס - שותפו לקידום הפרויקט. ארגוני סביבה: "על איזה שיתוף פעולה הוא מדבר? פרס, סרקוזי ואיש העסקים יצחק תשובה מתעלמים ממלך ירדן והפלסטינים"

"אני רוצה להתחייב בפניכם לפרויקט 'תעלת הימים' באופן מוחלט", הכריז הבוקר (ג') נשיא צרפת, ניקולא סרקוזי, בעת שנאם בכנס של איגוד התעשייה הישראלי ומקבילו הצרפתי. "הקהילה האירופית חייבת להירתם לחיבור בין ים סוף לים המלח", הוא הוסיף. "שיתוף הפעולה צריך להתחיל מפרויקטים קטנים ולהמשיך לפרויקטים גדולים יותר. אם ניצור את התנאים לכך - גם ירדן והפלסטינים ייהנו מהם".

 

במהלך הכנס, בו נאם גם מארחו של סרקוזי, נשיא המדינה שמעון פרס, קראו השניים לשיתוף פעולה ישראלי-צרפתי לא רק בתחומי הכלכלה והסביבה, אלא גם בתחומי המדע והמחקר. פרס, שדבריו סחטו מחיאות כפיים מהנוכחים, התייחס למצב הביטחוני, הקשר שלו לכלכלת האזור ותרומת התעשיינים לשיפורו. "כפי שאתם יודעים הבנק חזק יותר מטנק, ואתם יכולים להביא שלום למזרח-התיכון יותר מכל צבא", אמר פרס.

 

בבדיחות הדעת הודיע פרס כי מכיוון שישראל איננה יכולה להגדיל את שטח המדינה, עליה להקטין את הטכנולוגיה המפותחת בה. "חשיבות הננו-טכנולוגיה מתבטאת גם בחיסכון במים ובמעבר לאנרגיה סולארית", הוא פסק, והוסיף

טיעון משלו בזכות השימוש באנרגיה סולארית: "השמש נחמדה ודמוקרטית - והיא איננה חברה בליגה הערבית".

 

"כידוע, כל הטקסים שתוכננו לחנוכת רעיון 'תעלת הימים' בוטלו", נמסר בתגובה להכרזתו של סרקוזי מקואליציית ארגוני הסביבה הפועלת להשהיית הפרויקט עד שיתבררו השלכותיו. "פרס, סרקוזי ואיש העסקים יצחק תשובה נקטו בפעולה חד-צדדית ושכחו להביא בחשבון את מלך ירדן והרשות הפלסטינית, ולכן הטקסים בוטלו. סירובו של נשיא צרפת להיפגש עם ארגוני הסביבה", הם מסכמים, "רק מחזקת את התחושה שאין בסיס להכרזה על שיתוף פעולה".

 

בתוך כך, חתמו אתמול השר להגנת הסביבה, גדעון עזרא ונטלי קוסיקו-מוריזט, סגנית שרת משאבי הטבע של צרפת, על הסכם לשיתוף פעולה צרפתי-ישראלי בנושאים סביבתיים. בין היתר ההסכם עוסק בהתפלה, שימור האקוויפר, מניעת זיהום מים ושיקום נהרות. סוגיות סביבתיות נוספות שעתידות להעסיק את שתי המדינות הן זיהום סביבתי, התייעלות אנרגטית, מאבק בתופעת המדבור והתמודדות עם שינויי האקלים העתידיים. במסגרת ההסכם, אמורות ישראל וצרפת להחליף ביניהן גם ידע מדעי וטכנולוגי.

 

עזרא וקוסיקו-מוריזט סיכמו כי בכל מדינה ימונה מתאם שינהל את שיתוף הפעולה בין המדינות. השניים סיכמו כי בעתיד הקרוב יתקיימו ביקורים הדדיים של מומחים מדעיים וטכניים, על תמיכה בפרויקטים בינלאומיים וחילופי מידע על מימוש אמנות סביבתיות בינלאומיות.

 

בהכנת הידיעה השתתפו יעל עברי-דראל ורונן מדזיני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"חייבים להירתם". סרקוזי ופרס
צילום: AFP
מומלצים