שתף קטע נבחר

קליטת ערבים במגזר הציבורי - ת"א בתחתית

ועדת חקירה פרלמנטרית הציגה נתונים חדשים על מספר העובדים הערבים ברשויות המקומיות: ירושלים מעסיקה את האחוז הגבוה ביותר, ואילו תל אביב בתחתית הטבלה. ח"כ טיבי לא מופתע: "זה כתם שחור על מצח החברה הישראלית"

ביום שבו מתפרסם מדד השיוויון של עמותת "סיכוי", המלמד כי תוחלת החיים של היהודים ארוכה יותר מזו של הערבים, מתברר כי תמונה עגומה עוד יותר. מנתונים שהוצגו בוועדת החקירה הפרלמנטרית בנושא קליטת עובדים ערבים בשירות הציבורי עולה כי תל אביב נמצאת בתחתית הרשימה של הרשויות בכל הנוגע להעסקת ערביי-ישראל.

 

הנתונים שהציגה היום (ד') הוועדה לנושא קליטת עובדים ערבים בשירות הציבורי כלל אינם מפתיעים את נציגי המגזר. "זהו כתם שחור

על מצחה של החברה הישראלית והשירות הציבורי בישראל", אמר יו"ר הוועדה, ח"כ אחמד טיבי.

 

רק 3% מכלל העובדים בעיריית תל אביב הם ערבים, בעוד שירושלים נמצאת בראש הטבלה, שבה מספר המועסקים הערבים עומד על 26%. אולם גם בערים נוספות ישנו ייצוג נמוך למגזר: בנצרת עילית רק 4% מכלל המועסקים ברשות הם ערבים. ברמלה הם מהווים 6%, בלוד 11%, בחיפה 12%, במעלות 19% ובעכו 24%.

 

הנתונים העגומים אינם נחלתם הבלעדית של הרשויות עצמן, אלא הם משקפים את המצב במטה המרכז לשלטון מקומי, שבו רק שש מתוך 30 המשרות מאוישות על ידי ערבים. בהנהלת המרכז יש נציג ערבי אחד מתוך תשעה.

 

יו"ר המרכז לשלטון מקומי, עדי אלדר, טען במהלך הדיון בוועדה: "שיעור העסקת הערבים בשלטון המקומי מגיע לכ-20% מאז שאני מכהן בתפקיד. אני דואג לכך שתהיה נציגות ערבית בכול ועדה או דירקטוריון. המרכז אינו נוקט העדפה מתקנת, אולם בעקבות דיון זה אפנה ליושבי ראש החברות שבשליטתנו ואנחה אותם לגבי הגדלת קליטת העובדים הערבים".

 

ח"כ איברהים צרצור (רע”מ-תע”ל) ביקש מאלדר לאפשר נציגות ערבית בהרכב ועדת המכרזים, וזה התחייב למנות נציג ראשון החל ממחר.

ח"כ נדיה חילו (עבודה) שנכחה אף היא בדיון אמרה ל-ynet: "לא מספיק להכריז הכרזות. יש להציב יעדים ברורים כדי שבסוף שנת 2009 נוכל לראות צמצום בפערים ועלייה במספר המועסקים הערבים".

 

נתונים דומים, שהוגשו לפני ארבעה חודשים חשפו כי המצב הבעייתי רווח בקרב כלל עובדי המדינה. למרות מספר הערבים ודרוזים במדינה מתקרב ל-20 אחוזים - רק 6.17 אחוזים מעובדי המדינה הם ערבים. מאז שנת 2003 חל גידול של כ-1.12 אחוזים בסך העובדים הערבים והדרוזים מכלל עובדי המדינה. מסך כל עובדי המדינה הערבים בשנת 2007 היוו הגברים הערבים 55.3 אחוזים, הנשים הערביות 33.7 אחוזים, הגברים הדרוזים 9.3 אחוזים והנשים הדרוזיות 1.7 אחוזים בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יותם פרום
לא מופתע. טיבי
צילום: יותם פרום
מומלצים