שתף קטע נבחר

אורח בפרידה מהשגריר גילרמן: המשקיף הפלסטיני

עשרות שגרירים, אנשי עסקים וחברי האליטה האמריקנית הגיעו להיפרד מדני גילרמן, שגריר ישראל באו"ם, המסיים את תפקידו אחרי שש שנים. בין האורחים גם המשקיף הפלסטיני, שזכה לתודה מיוחדת מהשגריר

שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן, ערך אירוע פרידה בביתו שבמנהטן, לקראת סיום תפקידו בשש השנים האחרונות. באירוע נכחו שגרירים מעשרות מדינות - חלקן אף נוהגות להתקוטט עם ישראל מעל שולחן מועצת הביטחון, וכן נשיא העצרת הכללית של האו"ם, סג'ואן קרים.

 

שגרירי מדינות ערב הפגינו נוכחות מרשימה באירוע וביניהם נראו השגריר המצרי, השגריר הירדני, השגריר המרוקני, השגריר הקטארי, השגריר העומאני ואף המשקיף הפלסטיני, ריאד מנצור, שרק לפני שבועות ספורים התכתש קשות עם גילרמן במהלך דיון על המצב ברצועת עזה.

 

בנאום הפרידה שלו ביקש גילרמן להודות למנצור באופן אישי ואמר כי הוא מעריך מאוד את העובדה שהמשקיף הפלסטיני, שאינו נוהג להגיע לאירועים שעורכת ישראל, הגיע לאירוע למרות הביקורת הקשה שספג מגילרמן במהלך כהונתו.

 


גילרמן ומנצור מפגינים יחסים טובים למרות חילוקי הדעות (צילום: שחר עזרן)

 

באירוע נכחו גם אישים מובילים, אנשי עסקים ואנשי החברה המקומית הגבוהה כגון הסופר היהודי ניצול השואה אלי ויזל, נשיא ועידת הארגונים של הארגונים היהודים בארה"ב מלקולם הונליין, המיליארדר היהודי-אמריקני מתיו ברונפמן, סמי עופר ורעייתו, מורט צוקרמן, מנחת הטלויזיה ברברה וולטרס, בעלי העיתון "ניוזוויק", ורבים אחרים.

 

גילרמן נבחר לתפקיד בשנת 2002, אז כיהן הנשיא כיום, שמעון פרס, כשר החוץ.

הוא יצג את ישראל בפני מועצת הביטחון של האו"ם במהלך אירועי האינתיפאדה השנייה, והדיונים הסוערים סביב בניית גדר ההפרדה. נלחם בניסיונות לגנות את ישראל על פעולותיה בשטחים, ופעל כדי להדגיש את סבלם של תושבי שדרות ויישובי עוטף עזה. 

 

במקומו צפויה להתמנות פרופ' גבריאלה שלו, המכהנת כיום כרקטורית של מכללת קריית אונו. שלו היתה בעבר פרופסור למשפטים באוניברסיטה העברית ונחשבת למומחית בעלת שם עולמי בדיני חוזים. שרת החוץ, ציפי לבני, החליטה למנותה לתפקיד לאחר שנשים אחרות אליהן פנתה בנושא סירבו להצעה להיות שגרירה באו"ם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גילרמן ושגריר ארה"ב באו"ם
צילום: שחר עזרן
מומלצים