שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    אבידן וטוליפ: טעימת בוטיק

    כמה יקבי בוטיק ישראלים הוציאו לאחרונה יינות חדשים, או עברו שינויים שונים וזו הזדמנות טובה לטעום מהיינות שלהם. הפעם, שגיא קופר טועם יינות של יקב "אבידן" ושל יקב "טוליפ"

    חידושים ביקב טוליפ

    יקב טוליפ, שנמצא ב"כפר תקווה" שבקריית טבעון, עובר לאחרונה שינויים. הוא קיבל לא מעט מחמאות בתקופה האחרונה, בעיקר מהצוות של רוברט פרקר, אבל גם מעיתונאים זרים אחרים שביקרו בארץ. היין שבלט לטובה היה הסירה, ובהחלט מגיע לו להתמקם בשורה הראשונה של יינות הסירה בישראל. מטעימת חבית שנערכה נראה שהיין שמיועד לסירה רזרב 2007 עומד להיות בהחלט טוב: הוא gamy, כמו שסירה אמור להיות, יש בו פלפל לבן ודובדבן. הפה חלק ועדין, ולא בומבסטי והטאנינים טובים. אם יישאר כך הוא יהיה מוצלח מאוד.

     

    טוליפ לבן 2007

    היקב הוציא יין לבן ראשון, בלנד ייחודי למדי, של גווירצטרמינר וסוביניון בלאן (70% גווריצ'). זהו בהחלט שילוב זני לא מקובל, אבל אליבא ד'רועי יצחקי, מנכ"ל היקב, הם חייבים לחפש משהו שאינו שגרתי, כיוון ששם נמצאים היקבים הגדולים, שעושים, לדבריו, "עבודה טובה". היקב ייצר 85,000 בקבוקים בשנת 2007, צמיחה יפה מאוד, שעיקרה ביינות לבנים.

     

    הטוליפ הלבן 2007 נמכר ב-64 שקלים לצרכן. זהו ניסיון ראשון יפה, שמגלה צדדים של הגווירצטרמינר וגם של הסוביניון בלאן – ארומטיות טובה, עם מעט ירקרקות ופריכות. הפה נעים, מעט תוסס ולימוני. בסיומת – מעט אניס. 13% אלכוהול (14/20).

     

    טוליפ סירה רזרב 2006

    היין מורכב מ-90% סירה, 6% מרלו והיתרה פטי ורדו. היין שהה 16 חודש בחבית והוא בוקבק לפני כארבעה חודשים אך  הוא עדיין לא נמכר. ליין גווני סגול-שחור אטום ויפה. עדיין סגור, כצפוי, אבל נפתח בכוס ומתפתח מאוד לסירה קלאסי. פה עגול, סמיך ובעל גוף. 14.5% אלכוהול (15/20).

     

    בלאק טוליפ 2005

    השינוי השני שעובר על היקב הוא השקת סדרה גבוה של יין "פרמיום". מדובר על בלנד שלא בהכרח ייוצר מדי שנה. השנה הוא מורכב מתערובת של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו. היין צפוי לצאת לשוק בספטמבר הקרוב, אחרי התיישנות של 30 חודש בחביות, לא פחות. בלנד טנטטיבי, לא מחייב, מראה שליין הזה תהיה כנראה המשכיות טובה: מה שיש כרגע בחבית מרוכז מאוד, טאני ויפה.

     

    לבלאק טוליפ 2005 צבע סגול-שחור אטום, שוליים סגולים. אף מאוד מרשים, שיש בו הרבה מאוד "חבית": טבק, אצות ים, הרבה פרי שחור-סגול. הפה מצוין, עגול מאוד וממש מזמין לשתייה. טאנינים טובים, סיומת מתובלת ובעלת חומציות טובה. זה יין שיתיישב יפה עם היינות הטובים של היקבים הגדולים. המחיר יקבע לקראת יציאת היין לשוק (15.5/20).


    חדר המבקרים ביקב טוליפ (צילום:שגיא קופר)

     

    אבידן - גלריית יין

    יקב אבידן הוא יקב משפחתי קטן ששוכן בקיבוץ אייל. הקיבוץ עצמו נמצא לא הרחק מכוכב יאיר, והיקב שוכן במבנה ותיק של הקיבוץ, שהוסב לשימושו. בשנה האחרונה הרחיבו בני המשפחה מאוד את היקב, קנו והצטיידו בציוד חדש, חביות נוספות ובעיקר שטח. את השטח הזה הם הפכו בחלקו למרכז מבקרים אינטימי, שמשמש גם כחלל לתערוכות מתחלפות, חלק מהקונספט החדש של יקב אבידן כולו: מעין "גלריית יין" שכזאת.

     

    ככלל, היינות מתומחרים לרוב בצורה הגיונית עד "בוטיקאית" (החל ב-75 לבלנדים ועד 135 שקלים לבקבוק של יין מסדרת הריזרב), רובם ככולם מיועדים

    לשתייה מיידית או במהלך של השנתיים-שלוש הקרובות. מלבד יינות אדומים, מייצרים ביקב אבידן גם יין לבן, מתקתק, מענבי שרדונה. יחד עם ססלוב, יקב אבידן הוא אחד המעטים ששוכן בקרבת תל אביב ממש, ואפשר גם לבקר בו בשבת, יתרון גדול, ללא ספק.בסך הכל מיוצרים ביקב כ-20,000 בקבוקים, מענבים מאזור ירושלים (עמק האלה/אדרת), ממגוון שלם של זנים: שרדונה, ק"ס, מרלו, שיראז, גרנאש, פטיט סירה, פטי ורדו ואחרים. "אקלקטיות ביין ובאומנות", אומרים האבידנים, ומחייכים בקריצה.

     

    בין היינות שטעמתי לאחרונה, אציין את הבאים:

     

    אבידן גרנאש פרמיום 2006 (285 בקבוקים)

    הגרנאש האדום הוא זן שלא מקובל לייצר ממנו יינות זניים או יינות איכות, בישראל. אני אומר "לא מקובל", כיון שיש מעט מאוד יקבים שהעזו להתמודד עם השם הרע שיצא לענב הצנוע הזה, אבל מי שמעז - רואה שכר לעמלו. אולי לא תמצאו כאן יינות גדולים, אבל יינות מהנים ומעניינים – בהחלט.

     

    הגרנאש שלפנינו הגיע מכרם ותיק (בן 25 שנה), שמניב 800-600 ק"ג לדונם. היין התיישן 10 חודשים בחביות והוא ללא ספק יין מרוכז, איכותי, שהושקעו בו הרבה מחשבה ומאמץ. יש בו מעט עשבוניות, דובדבנים ואוכמניות, קצת אנימליות ומעט ברט. בפה: טאנינים טובים, חומציות בינונית ותחושה של יין חלק וטוב. הסיומת ארוכה, דומיננטית, טאנית ויבשה. בניגוד ליינות האחרים של היקב, היין הזה מתומחר בצורה "לא שגרתית", נגיד כך, ונמכר ב-240 שקלים (15/20).

     

    אבידן פטי סוליי 2006

    ליין צבע זהב חיוור ירקרק. באף: לימון ואננס, מעט מינרליות. היין עשוי כולו מ-100% שרדונה, מבציר מעט מאוחר. פה חמאתי, חומציות טובה ומתיקות נעימה. הסיומת מעניינת – יבשה במקצת ובכל זאת מעט מתובלת ובעלת מעט מרירות. עם השהייה בכוס, היין מחליף מעט את הארומות שלו והצד הלימוני שלו מתחזק, עם משהו עשבוני במקצת (14.5/20).

     

    אבידן קברנה סוביניון ריזרב 2005

    היין, שמכיל גם 15% מרלו, הוא יין מעניין ומורכב. צבע אדום-בשר. באף (במקרה או שלא), הרבה אנימליות, לצד פירות סגולים כהים, שזיפים ומעט עץ לא חדש. היין מכיל 14% אלכוהול, שמורגש באף. שישה-עשר החודשים שהוא שהה בחבית עשו את שלהם, ובפה – הוא קצת מריר. במתקפה יש לא מעט וניל, שוקולד, אבל גם מנטה. טאנינים טובים, אם גם מעט אגרסיביים כרגע. חומציות מעט גבוהה מדי. יין שללא ספק מיועד לליווי אוכל, ויכול להרוויח משהייה של שנה נוספת בבקבוק. (14 – 14.5/20).

     

    שגיא קופר עורך את אתר היין והאלכוהול "בקבוק "

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים