שתף קטע נבחר

אבטיח שיכור וגרעינים קלויים

לאכול אבטיח זה לא עניין מסובך, אבל למה שלא תשקו אותו בוודקה, תשכרו אותו ותהפכו את האכילה להרבה יותר משמחת? ואם כבר אלכוהול, מה מתאים יותר כליווי, מגרעיני אבטיח בקלייה ביתית? פינוקים למבוגרים

גרעיני אבטיח קלויים

המרכיבים:

1 ק"ג גרעיני אבטיח

1 כף גדושה מלח דק (הכי דק שיש)


(צילום: גבי מנשה)

 

אופן ההכנה:

  1. מנקים היטב את הגרעינים משרידי האבטיח ומניחים במסננת. שוטפים היטב תחת מים זורמים, מניחים בקערה, מכסים במים ומשרים במשך שעתיים.
  2. מסננים את הגרעינים מהמים ומניחים במסננת. מכינים את התבנית שבה עומדים לקלות את הגרעינים ומחממים תנור לחום מקסימלי.
  3. מניחים את הגרעינים בתבנית, מפזרים עליהם את המלח ומערבבים היטב בעזרת מרית מתכת.
  4. ממשיכים לקלות, כשכל רבע שעה מערבבים את הגרעינים. זמן הקלייה משתנה בין תנור לתנור ובין סוגי הגרעינים השונים. הגרעינים קלויים כשמתפשט ניחוח עז של גרעינים קלויים.

 

אבטיח שיכור

המרכיבים:

1 אבטיח בשל

1 בקבוק וודקה

 

אופן ההכנה:

  1. גרסה 1 (פשוטה): קורצים חור בחלקו העליון של האבטיח, מוציאים מעט מהציפה ויוצקים פנימה וודקה. ממתינים עד שהיא נספגת לגמרי וחוזרים על התליך, עד שכל הבקבוק נספג באבטיח. מצננים היטב את האבטיח במקרר.
  2. גרסה 2 (למי שממש רוצה להפתיע ולהשקיע): קונים בבית מרקחת מזרק גדול עם מחט (חשוב שלקנות מחט ארוכה מספיק, שתעבור את הקליפה). ממלאים כחמישה מ"ל וודקה במזרק ומזריקים לתוך האבטיח בנקודה מסויימת. חוזרים על התהליך עד שכל הוודקה נספגת, עניין של כמה שעות. מצננים היטב את האבטיח במקרר.
  3. הגשה: ניתן להגיש את האבטיח בפלחים, ניתן לקרוץ ממנו כדורים בעזרת כף פריזאית וניתן לחצות אותו, לתקוע בו קשי שתייה ולשתות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא לזרוק את הגרעינים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים