שתף קטע נבחר

מקל: "הגיאורגים התעצבנו, אבל לא היו מכות"

רכז נבחרת העתודה, שהוביל במו ידיו את נבחרת העתודה לשלב הבא באליפות אירופה, סיפר ל-ynet על התיגרה בסיום הניצחון על גיאורגיה. על המשך הטורניר: "לא פוחדים מאף אחד", ועל העונה הבאה: "לא ארצה להישאר במכבי בשביל לא לשחק"

מכל הקטגוריות הסטטיסטיות, דווקא שני אסיסטים היו חסרים אמש (א') לרכז גל מקל כדי לרשום טריפל דאבל היסטורי בניצחון נבחרת העתודה על גיאורגיה, שהבטיח את עלייתה לשלב הבא באליפות אירופה עד גיל 20.

 

מקל (21 נק', 10 ריב', 8 אס') קלע את שבע הנקודות האחרונות של ישראל במשחק, ובתוכן שלשה אדירה, 17 שניות, לסיום ושתי קליעות עונשין שהבטיחו את הניצחון, וסחט בוודאי את תשומת לבם של הסקאוטים ביציע. למרות זאת, הוא נשאר צנוע. "אני לא מתעסק ביכולת שלי או במי שצפה בי, זה לא מעניין אותי. מה שחשוב זה רק שהנבחרת תצליח", הוא אמר ל-ynet בשיחה מריגה.

גל מקל בכחול-לבן. 2 אסיסטים מטריפל דאבל (צילום: fibaeurope.com)

 

"היה באמת מתוק", סיפר מקל על ההרגשה לאחר הניצחון. "הקבוצה שיחקה מעולה, כולם היו טובים. לא השארנו כלום על המגרש ונתנו את הכל. ידענו שזה משחק על החיים שלנו והכי כיף בעולם שזה יצא ככה".

 

- במכבי תל אביב כמעט ולא שיחקת. זאת הבמה להוכיח מה אתה שווה באמת?

"במכבי הייתי רק בחודשיים האחרונים. לפני כן שיחקתי 30 דקות בוויצ'יטה סטייט, אבל בכל מקרה אני לא מסתכל על זה ככה. אני פה בנבחרת בשביל להצליח איתה, ואם אני טוב והבנחרת מצליחה - אז עוד יותר טוב".

 

- אתם מתחילים את השלב השני במאזן 2:0. סוף פסוק מבחינתכם?

"ברור שלא. הכל פה נזיל, זו אליפות מדהימה. כמו שאתמול, לפני שני המשחקים, איטליה היתה עם רגל בחוץ ובסוף היא סיימה במקום הראשון, וגם אנחנו השתחלנו פנימה. אנחנו באים כאנדרדוג ונקווה לתת פייט לקבוצות המצוינות שתהיינה שם. אנחנו לא מפחדים מאף אחד ואני מאוד מקווה שנצליח להפתיע".

מקל. "יש לי הצעות בארץ ובחו"ל" (צילום: וויצ'יטה סטייט)

 

- מה קרה אחרי המשחק עם גיאורגיה? היו מכות?

"לדעתי, עשו מזה סיפור גדול יותר ממה שהיה באמת. הם התעצבנו ורצו להתחיל תיגרה, אבל זה לא הגיע לרמה של ממש מכות. המאבטחים שלנו פינו

אותנו מיד ושלחו אותנו לחדר ההלבשה. אולי זה נראה קצת מפחיד בהתחלה שרצים אליך גרוזינים, אבל לא היה מגע כזה כמו שעשו ממנו".

 

- איפה תשחק בעונה הבאה?

"כרגע אני שחקן מכבי תל אביב, אבל כמובן שלא ארצה להישאר בשביל לא לשחק. אחרי האליפות אחשוב ביחד עם הסוכן שלי, יש לי הרבה הצעות מהארץ ומחו"ל. עכשיו באמת כל מה שחשוב זה שנסיים פה עם הנבחרת על הצד הטוב ביותר".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גל מקל
גל מקל
צילום: FIBA Europe / Aldis Neimanis
מומלצים