שתף קטע נבחר

איך חותכים במהירות

אלעד רובינשטיין יוצא לפגוש את השף טל כהן, שמראה לו איך חותכים ירקות במהירות הבזק ונותן טיפים לחיתוך בטוח - בלי לחתוך אצבעות

 

 

טיפים לחיתוך סלט

באדיבות השף טל כהן טחינה "הנסיך"

 

  • רצוי להשתמש בקרש חיתוך עשוי אוקולון (סוג של סיליקון) שניתן להשיג בכל חנות לכלי בית ואביזרי מטבח.
  • יש לבחור בסכין חדה  וחלקה (לא משוננת) בגודל בינוני שמאפשר אחיזה נוחה בסכין.
  • את הירקות יש לשטוף היטב במים וסבון, לקטום את הקצוות ולהכין לחיתוך: עגבניות חותכים לאורכן לחצי, לאחר מכן לפרוסות ולבסוף קוביות. מלפפונים יש לחצות לאורך, לאחר מכן לרוחב ולבסוף חיתוך לקוביות.
  • כשחותכים ירקות, יש לסיים לחתוך סוג ירק אחד ולנקות את קרש החיתוך היטב, לפני שעוברים לחיתוך של ירק אחר.
  • את הסכין אוחזים כך שהיד קרובה ללהב עד כמה שניתן (כלומר, רחוקה מקצה הידית).
  • אצבעות היד שמצמידות את הירק למשטח העבודה, צריכות להיות מקופלות בחלקן העליון (כמו בסרטון), כך שהציפורניים מקופלות פנימה ונחות על הירק והסכין מחליקה על המפרק האמצעי של האצבע. דבר זה ימנע מכם לחתוך את קצות האצבעות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים