שתף קטע נבחר

עם המון פירות: תוספות חגיגיות לשנה מתוקה

בראש השנה מקובל לאכול פירות ומאכלים מתוקים - כדי שתהיה לנו שנה טובה.. הנה כמה רעיונות לתוספות לארוחת החג - תפוחים ותמרים בסיידר, גזר בקרמל, סלט ירוק עם פירות ובורגול חם עם רימון

תפוחים, תמרים ובצלי שאלוט מזוגגים בסיידר

השף ארז מרגי מסעדת "אנג'לינה"

 

המרכיבים (ל-4 מנות): 

6 תפוחי גרנד סמית, קלופים ומחולקים ל-6 (לאחר הוצאת הליבה)

24 תמרים צהובים בשלים, מגולענים וחצויים

12 בצלי שאלוט קלופים

1/2 כוס סוכר

1/2 1 כוס יין לבן

1/2 1 ציר עוף

4 גבעולי טימין

מלח ופלפל לפי הטעם

1/4 כוס רסק תפוחים

1 בקבוק סיידר תפוחים צלול

 

לקישוט: עירית קצוצה 


(צילום: עומר שביט)

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב ושטוח מניחים את הסוכר ומבשלים על להבה בינונית כ-7 דקות עד קבלת קרמל בהיר.
  2. מוסיפים בזהירות את היין הלבן, הציר, הטימין, הסיידר ורסק התפוחים. מבשלים כ-10 דקות תוך ערבוב.
  3. מוסיפים תפוחים, בצלי שאלוט ותמרים ומבשלים כ-15 דקות עד לקבלת רוטב סמיך (הרוטב צריך לעטוף את הפירות). בהגשה מפזרים עירית קצוצה.

 

גזר גמדי בקרמל, עם בצל ירוק ופקאנים

מתכון של השף עידו זרמי באדיבות "סנפרוסט"

 

המרכיבים (5-4 מנות): 

1 שקית (800 גרם) גזר גמדי מוקפא

1/2 חבילת חמאה או מרגרינה

3 כפות מלח גס

1 חבילה בצל ירוק, פרוס דק (החלק הירוק והלבן)

4 כפות מיץ לימון טרי

גרידת לימון מ-2 לימונים

2 כפיות סוכר

2 שיני שום, כתושות

1 כפית פפריקה מתוקה

פלפל לבן

1/2 כוס אגוזי פקאן, קלויים, קצוצים גס


 

(צילום: חיים שוורצנברג)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הגזר על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים ומעבירים לקערת מי קרח.
  2. באותו סיר ממיסים את החמאה על להבה נמוכה, מוסיפים את הגזר ואת שאר המרכיבים למעט האגוזים והבצל הירוק. מערבבים היטב עד שהחמאה עוטפת את כל הגזרים, ומבשלים 2 דקות.
  3. מוסיפים את האגוזים ומערבבים. לפני ההגשה מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים כתוספת.

  

בורגול חם עם רימונים ושום מטוגן

מתכון של השף ארז מרגי, "אנג'לינה"

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

2 כוסות בורגול גס

1/2 כוס גרגירי רימון

5 שיני שום קלופות ופרוסות דק

1/2 כוס ציר עוף (או מים)

3 בצלי שאלוט קצוצים

מלח ופלפל לפי הטעם


(צילום: אסף רונן)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים תחת מים זורמים. ממעבירים לקערה ומכסים במים. מניחים בצד למשך שעתיים.
  2. מניחים את השום בסיר קטן, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מסננים. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות (סה"כ 3 פעמים). לאחר מכן מסננים ומייבשים את שיני השום על מגבת נייר. מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום עד קבלת צבע זהוב. מוציאים מהשמן ומניחים בצד.
  3. מחממים מעט שמן במחבת רחבה ומאדים את בצלי השאלוט עד שהם הופיכם שקופים. מוסיפים בורגול, ציר ורימונים ומבשלים כ-4 דקות. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מורידים מהאש ומניחים בצד.
  4. בהגשה מפזרים את השום המטוגן.

 

סלט ירוק עם אגסים ופירות יבשים

מתכון באדיבות "מסעדת הבוקרים", מרום גולן

 

המרכיבים:

תערובת עלים ירוקים ועלי חסה מסוגים שונים

2 תמרים יבשים

4 דבלים (תאנים מיובשות)

2 אגסים

1 כף פתיתי קוקוס

לרוטב:

1/2 כוס תערובת עשבי תיבול (נענע, בזיליקום ופטרוזיליה)

1 כף דבש

קורט מלח

2 שיני שום

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

1/2 כפית חרדל דיז'ון 

2 כפות חומץ יין לבן


(צילום: עומר שביט)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את העלים ומייבשים ביסודיות. מגלענים את התמרים וחוצים אותם לאורכם. חותכים את הדבלים לרצועות דקות. קולפים את האגסים, מסירים את הגרעינים וחותכים לפרוסות דקות. מטפטפים מעט מיץ לימון על האגסים למניעת השחרה.
  2. הרוטב: טוחנים בבלנדר את עשבי התיבול והשום. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומעבדים עד שמתקבל רוטב חלק.
  3. הגשה: מסדרים את העלים בקערת הגשה, מניחים את הפירות, יוצקים רוטב, מערבבים ומגישים מיד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים