שתף קטע נבחר

בקליפת אגוז הקוקוס: טעים, בריא ומגוון

עד לא מזמן נחשב הקוקוס לבעייתי מבחינה תזונתית, אבל מחקרים חדשים מראים שדווקא יש לו סגולות בריאותיות רבות. פיליס גלזר מתמוגגת מהפרי שאהוב עליה כבר שנים רבות

תמיד אהבתי קוקוס, אך התאהבתי בו ממש בביקור שערכתי פעם בסיישל, שם שכבנו על חוף הים הצלול בגוון הטורקיז ושתינו מי קוקוס דרך קשית, ישר מהאגוז הטרי. מאוחר יותר גיליתי שביחד עם ג'ינג'ר וקארי, מי הקוקוס, בשר הקוקוס, חלב הקוקוס ושמן הקוקוס, הם חלק אינטגרלי מהמטבח המקומי המקסים.

 

אז למה עד לא מזמן קיבל הקוקוס "שלילה" מוחלטת מרופאים ותזונאים? כי הוא מכיל שומן רווי שאמור להעלות את רמת הכולסטרול. אך הנה הפתעה: מחקרים אחרונים מגלים ששמן קוקוס דווקא כן בריא. יש לו מבנה ייחודי של חומצות שומן  (אותן חומצות שישנם בחלב אם) שלא מעלות את הכולסטרול ומסייעות למנוע בעיות לב.

 

קוקוס רב תכליתי

מסתבר שלקוקוס יש גם תכונות המסייעות לבעיות אזניים, כאבי שיניים, כוויות, עצירות, שלשול, דלקות והרגעת סימטומים של מחלות כמו קרונס ואולקוס. ככל שהשמן טהור יותר, כמו כתית מעולה, הוא מכיל את האחוז הגבוה ביותר של חומצה לאורית, שהיא אנטי-בקטריאלית, אנטיספטית, אנטי-פטרייתית ואנטי-ויראלית.

 

כדי להפיק את מקסימום היתרונות של הקוקוס כדאי דווקא לא לבשל איתו, אלא להוסיף אותו לכל דבר, משייקים ועד לתבשילים, לאחר שהם מוכנים. וזה לא הכל. עזבו את הקרמים שמכילים חומרי שימור מסוכנים. שמן קוקוס מזין את העור ועוזר גם למנוע קמטים.

 

מתכונים לחלב קוקוס ביתי ולתבשילים אחרים עם קוקוס כבר נתתי בעבר. היום אני רוצה לספר על ירקות מבושלים בחלב קוקוס. זהו שילוב קלאסי המופיע במטבחים הנושקים לים ההודי, כל אחד עם התיבול שלו. המתכון הבא הוא שילוב בין נוסח בורמה, הודו, סרי לנקה ומזרח אפריקה, אז ניתן לגוון לפי טעמכם. אפשר להשתמש בבטטה או דלורית במקום הגזר, או לוותר על חלק מהתבלינים, אם אין לכם בבית.

 

ירקות מבושלים בחלב קוקוס

המרכיבים (ל-4 מנות):

3 כפות שמן בוטנים, קנולה או קוקוס (אבל לא כתית מעולה)

1/2 כוס בצל רגיל או סגול קצוץ דק מאד

3 כוסות קוביות תפוחי אדמה וגזר מעורבבים

2 כוסות שעועית ירוקה טרייה, או שעועית שלמה מופשרת חתוכה לחתיכות באורך 2 ס"מ

2 כוסות (500 מ"ל) חלב קוקוס (לנער את הקופסא לפני השימוש)

לתערובת תבלינים:

4 מסמרי ציפורן

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר או קצוץ דק מאוד (או 3/4 כפית אבקת זנגביל)

3 שיני שום כתושות

1/2 כפית כורכום

1 כפית פפריקה

1/2 כפית פלפל אדום חריף (לא הכרחי)

מלח גס ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

לקישוט:

כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים בצל כ-3 דקות, או עד שהוא שמתרכך.
  2. מוסיפים את תפוחי האדמה והגזר ומבשלים, תוך ערבוב לסירוגין, עד שהם מזהיבים קלות.
  3. התבלינים: מערבבים יחד את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
  4. מנמיכים את האש, מפזרים את התבלינים על הירקות ומערבבים היטב.
  5. יוצקים פנימה את חלב הקוקוס והשעועית ומבשלים על אש נמוכה מאוד במשך 15-20 דקות, עד שהירקות מתרככים.
  6. מערבבים מדי פעם, מתבלים במלח ופלפל שחור, מקשטים בכוסברה ומגישים עם אורז.

 

קוראים שואלים

יהודה שואל: כשאני מקפיא לחם דגנים או כל לחם אחר, האם רצוי לשים את הלחם בתוך שקית ניילון במקפיא, או בתוך שקית מנייר?

פיליס עונה: הכי טוב לשים את הלחם באריזה אטומה לאוויר, לכן שקית נייר (שהיא הכי אקולוגית) דווקא לא מהווה בחירה טובה. אם אתה מעדיף לא להשתמש בניילון, ניתן לאחסן את הלחם בקופסת פלסטיק המיועדת לשימוש חוזר. לא מומלץ לארוז בפלסטיק דברים שומניים שעלולים לספוג את הכימיקלים שיש בו.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טוב לעצירות. קוקוס
טוב לעצירות. קוקוס
אפשר להכין גם בבית. חלב קוקוס
אפשר להכין גם בבית. חלב קוקוס
מומלצים