שתף קטע נבחר

בחמש גרסאות: עוגות דבש לראש השנה

הרבה עוגות שנופלות תחת ההגדרה "עוגת דבש" - מעוגות בחושות ועד מאפי שמרים, ממוסים ועד טורטים. הנה חמישה מתכוני עוגת דבש, בסגנונות שונים לגמרי, שיעשו שנה מתוקה

למתחילים: עוגת דבש קלה ופשוטה

מתכון של הקונדיטור בן-עמי ברתיני שביט

 

המרכיבים:

2 ביצים

1 כוס דבש

1 כוס סוכר

1 כוס מים רותחים

1/2 כוס שמן

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

2 כפות קקאו

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים. במיקסר, מערבלים ביצים שלמות, סוכר, דבש ושמן.
  3. מוסיפים את החומרים היבשים תוך ערבול. לבסוף מוסיפים את כוס המים הרותחים, תוך ערבול איטי.
  4. אופים כ-25 דקות.

 

בטעם של חו"ל: פאנפורטה - עוגה איטלקית של דבש ותבלינים

מתכון של השף יוגב ירוס, מסעדת "מל ומישל"


(צילום: ירון ברנר)

   

המרכיבים:

90 גרם שוקולד מריר כהה 

120 גרם אגוזי לוז, קלויים קלות וקצוצים גס

120 גרם שקדים, קלויים קלות וקצוצים גס

1 כוס קליפות הדרים מסוכרים

1 כפית קינמון

1/4 כפית פלפל אנגלי טחון

1/2 כוס קמח

1 כף קקאו

2/3 כוס סוכר

2/3 כוס דבש

 

מעט חמאה או מרגרינה לשימון

אופן ההכנה:

  1. משמנים קלות תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ. גוזרים עיגול נייר אפייה בקוטר התבנית ומדביקים אותו לתחתית (החמאה תתפוס אותו).
  2. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  3. מניחים שוקולד בקערת נירוסטה שמונחת על סיר מים חמים (בן מארי) וממיסים. 
  4. מערבבים בקערה נפרדת אגוזים, שקדים, קליפות הדרים, תבלינים וקמח.
  5. מניחים את הסוכר והדבש בסיר קטן ומרתיחים. מוזגים את סירופ הדבש ואת השוקולד המומס לתוך קערת האגוזים ותבלינים ומערבבים היטב.
  6. מעבירים מיד לתבנית האפייה (התערובת מתקשה מהר),  משטחים היטב ואופים במשך 30-35 דקות.
  7. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים אותה על רשת לקירור. כשהפאנפורטה עוד חמה, מאבקים אותה היטב באבקת סוכר. מצננים היטב ופורסים. שומרים את פרוסות העוגה בכלי סגור.  

 

המתוחכמת: עוגת דבש, בננות וברנדי

מתכון של שף קונדיטור אורן בקר, "בליקר בייקרי"


 

(צילום: שי בן-אפרים)

 

המרכיבים:

1/3 כוס דבש

3/4 כוס סוכר

2 ביצים

1/3 כוס ריבה

1/2 כוס שמן

1/4 1 כוסות מים

1/4 2 כוסות קמח

1 כף סודה לשתייה

1 כף אבקת אפייה

1 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן

3 בננות חתוכות לקוביות ומושרות בברנדי

3 תפוחי גרנד סמיט חתוכים לקוביות ומושרים בברנדי

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערת מיקסר מערבלים דבש סוכר ביצים וריבה.
  3. מוסיפים מים ושמן ומערבלים עד שהתערובת אחידה.
  4. מנפים יחד את כל החומרים היבשים ומוסיפים לקערה. מערבלים היטב.
  5. מפסיקים את המיקסר, מוסיפים קוביות הבננה והתפוחים ומערבבים בעדינות בעזרת כף.
  6. מחלקים את התערובת בין 4 תבניות אינגליש קייק ולאפות כ-30-40 דקות.

 

החלבית: עוגת דבש, תמרים ואגוזים בסירופ קרמל וניל

מתכון  של הקונדיטורית רינה שדה, באדיבות "לחם ארז"

 

עוגה רכה, חלבית וקלה להכנה, שלא מצריכה שימוש במיקסר. הטעמים הנלווים באים מהסירופ שהיא סופגת.

 

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק): 

1 גביע + 2 כפות (250 גרם) שמנת חמוצה

4 ביצים

3/4 כוס (180 גרם) סוכר

1/2 כוס דבש

1/2 כוס ( 120 מ"ל) שמן

1/1/4 כוסות (175 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1 כוס (150 גרם) ממרח תמרים/תמרים מגולענים קצוצים

1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך

לסירופ קרמל וניל:

3 כפות מים

1/2 מקל וניל או כפית תמצית וניל

1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר

1/2 1 כוסות (300 מ"ל) מים

 

אופן ההכנה:

  1. סירופ קרמל: בסיר קטן מבשלים את הסוכר ו-3 כפות מים עד שמתקבל קרמל נוזלי. מוסיפים 300 מ"ל מים ואת מקל הוניל או תמצית הוניל ומערבבים היטב. מבשלים את הרוטב על אש נמוכה עד קבלת סירופ סמיך, בערך 5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
  2. העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  3. מנפים קמח ואבקת אפייה לתוך קערה. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  4. בקערה אחרת מערבבים סוכר, דבש, ביצים, שמנת, שמן וממרח תמרים. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים במרית.
  5. לקראת סוף הערבוב, כשהתערובת כמעט חלקה, מוסיפים שלושת רבעי כמות האגוזים ומערבבים קלות לפיזור אחיד. מחלקים את התערובת בין שתי התבניות ומפזרים מעל את שארית האגוזים.
  6. אופים כ-35-40 דקות. בתום האפייה, מוציאים מהתנור ויוצקים סירופ וניל קרמל. חשוב להספיג את הסירופ הקר בעוגה החמה, מיד כשהיא יוצאת מהתנור ולתת לעוגה לשתות כמות יפה של סירופ. מלבד הטעם והלחות, הסירופ מוסיף ברק לעוגה.

  

שמרים רבותי, שמרים: חלת דבש עגולה

מתכון של אורי שפט ממאפית "לחמים", באדיבות "שמרית"


(צילום: פיליפ מטראי)

  

המרכיבים (ל-2 חלות):

1 ק"ג קמח חיטה לבן (מנופה)

1 שקית או 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם)

1 כף שטוחה מלח

1 ביצה מס' 2

1/3 כוס (75 מ"ל) שמן קנולה

1/2  כוס (160 גרם) דבש

3/4 1 כוסות (430 מ"ל) מים

לקישוט:

 

ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר גבישי.

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים נוזלים: שמן,ביצים, מים ודבש במיקסר (שוטפים שארית הדבש מהכוס עם המים).
  2. מוסיפים שמרים ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.
  3. מוסיפים המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
  4. מחלקים הבצק לארבעה כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.
  5. מכל שני כדורים מכינים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ.
  6. מפתלים שני גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שני הקצוות. לחלופין קולעים צמה משני הגלילים (קליעת צמה משני גלילים:  מניחים גליל אחד בצורה אנכית ואת הגליל השני מעליו בצורה אופקית כמו בצורת סימן +. את החלק התחתון של הגליל האנכי כורכים סביב הצד הימני של הגליל האופקי ואחר כך כורכים את החלק העליון של הגליל האנכי סביב הצד השמאלי של הגליל האופקי).
  7. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.
  8. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
  9. אופים כ-20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים