שתף קטע נבחר

Carmel 100

יקב "כרמל" מוציא ברנדי חדש בשם "Carmel 100", המשלב בלנדים שונים. שגיא קופר על המשקה המשובח והארומטי

כרמל מוציאים בימים אלה ממש ברנדי חדש בשם "Carmel 100". בלנד של תזקיקים שונים, שהצעיר שבהם הוא בן שמונה שנים. הברנדי עשוי בעיקרו מיין מענבי קולומברד, עם שנין בלאן ואמרלד ריזלינג שהגיעו מאזור בנימינה וזכרון, רובו המכריע - 75% בזיקוק דודי.

 

חלקו של המרכיב הישן ביותר בברנדי, בן 23-25 שנה, הוא 6%. 20% נוספים הם בני 13 שנה והיתרה בת שמונה שנים לכל הפחות.

 

מי שאחראי על הברנדי, יינן שאת שמו לא שומעים לרוב, ד"ר גיל מנדל, שאני מקווה שעוד יהיה לי העונג לפגוש אותו, אחרי הבציר, משהו שבעגה הייננית דומה ל"אחרי החגים", שלנו. מנדל עובד מאז שנת 2001 ביקבי כרמל, והוא אחראי שם על תחום המזוקקים ועל יינות הקינוח המחוזקים.

 

Carmel 100 רחוק מרחק רב מה-777 או מהברנדי'ס האחרים של היקב. זהו ללא ספק משקה משובח, בצבע שמזכיר "עין הנמר" בהירה. הברנדי עדין וארומתי מאוד. יש בו הרבה מהחבית – וניל ושוקולד – אבל גם ארומות שמזכירות דבלים. הסיומת שלו טובה, ארוכה למדי, עם שמץ של מרירות. האלכוהול בהחלט עדין והברנדי כולו עגול וטוב.

 

Carmel 100 נמכר ב-210 שקלים לצרכן, מחיר סביר בהחלט, בהתחשב באיכותו ובכך שמדובר במוצר אמיתי, ולא במשהו שהוסיפו לו קרמל לצבע או שהוא מבוסס על אלכוהול נייטרלי ומרכיבי טעם וריח, כדי שיראה "כאילו". הברנדי כשר, כמובן.

 

שגיא קופר עורך את אתר היין והאלכוהול "בקבוק "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים