שתף קטע נבחר

סלט בורגול, רימונים ואגוזים

איילת הירשמן מציגה מנה מצוינת, שמכינים בערב החג, מאחסנים לבטח במקרר, וכאשר הצום נגמר שולפים, מקשטים ברימונים, ומתמלאים באנרגיה חדשה (וטעימה להפליא). בשבוע הבא תוכלו להכין אותו שוב ולהביא לסוכה

   

סלט בורגול עם רימונים ואגוזים

6 מנות

המרכיבים

300 גרם בורגול בעובי בינוני או דק

600 מ"ל (3 כוסות) מים חמימים

מלח, פלפל שחור

1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 כוס נענע קצוצה דק

5 כפות שמן זית

מיץ מ־1 לימון

1 כף רכז רימונים

גרגרירים מ-2 רימונים

1 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס

אפשרות להגשה

יוגורט

ההכנה

1. הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ומכסים במים. מוסיפים חצי כפית מלח ומערבבים קלות במזלג. משהים 30 דקות.

2. הסלט: בודקים מה מצב הבורגול אחרי חצי שעה, ואם יש יותר מדי מים, מסננים אותם. המרקם של הבורגול צריך להיות פריך ונגיס, אבל כזה שעדיין נותן קצת התנגדות. מוסיפים את הבצל והנענע, מערבבים, מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, רכז הרימונים, מלח ופלפל, ומערבבים. מאחסנים במקרר (עד יממה).

3. ההגשה: מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים את הרימונים והאגוזים. מגישים, אפשר לצד יוגורט.

 

לכל המתכונים של שף בווידאו

מה מחכה לכם השבוע בגיליון "לאשה" הענק? הקליקו כאן כדי לגלות

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בורגול, רימונים, אגוזים. גם בריא, גם יפה וגם טעים
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" בשבועון "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים