שתף קטע נבחר

מחקר בדק: מה אחוז הנימולים ממדינות חבר העמים?

מחקר חדש מגלה כי כשליש מהעולים לישראל ממדינות חבר העמים - אינם נימולים. מבין אלה שכן עברו ברית מילה, כשליש ביצעו אותו בישראל, 5% אחרי גיל חמישים וכאחוז במהלך השירות הצבאי. מרבית בנות הזוג של העולים שלא נימולו מעדיפות את בן הזוג עם עורלה

מחקרים מהשנים האחרונות הראו כי ברית מילה מגינה בפני הדבקה באיידס, אולם מחקר ישראלי חדש מגלה כי כשליש מהעולים מחבר העמים אינם נימולים ורק מיעוטם מבצעים ברית מילה לאחר העלייה לישראל.

 

המחקר החדש נערך על-ידי מכון המחקר גיאוקרטוגרפיה עבור פרוייקט "איידס ירושלים". המחקר כלל 501 נשאלים ובוצע בקרב מדגם מייצג של אוכלוסיית העולים מחבר המדינות שעלו לישראל לאחר שנת 1990.

 

על פי נתוני הלשכה לסטטיסטיקה, מאז שנת 1990 עלו לישראל מחבר המדינות כחצי מיליון גברים בוגרים. כ-80 אלף עולים מחבר המדינות ומאתיופיה עברו עד כה בישראל ניתוחי ברית מילה בהרדמה מקומית, בחדרי ניתוח בהיותם בוגרים.

 

מהממצאים עולה כי 32.9% מהעולים לישראל מחבר המדינות אינם נימולים. מבין העולים שכן עברו ברית מילה, 37.3% ביצעו את הניתוח בישראל, כ-5% עברו ברית מילה כשכבר היו בגיל 50 ומעלה וכאחוז אחד - במהלך השירות הצבאי.

 

2.2% מהנשים לא בטוחות אם הבעל נימול או לא

עוד עלה מהמחקר כי פחות מ-50% מן הגברים הנימולים עברו ברית מילה בגיל 8 ימים. נתון מפתיע במחקר: 2.2% מבנות הזוג של עולי חבר המדינות אינן יודעות אם בן זוגן נימול ו- 72.8% מבנות הזוג של עולים חדשים ערלים לא היו רוצות שבן זוגן יעבור ברית מילה.

 

מחקרים בינלאומיים שפורסמו בשנה שעברה הראו כי הסרת העורלה מפחיתה את הסיכוי של גבר להדבק בנגיף האיידס מאשה נשאית בכ-60 אחוזים. בארצות רבות באפריקה בהן שכיחות הנשאות של נגיף האיידס גבוהה במיוחד עומדים גברים בתור בהמתנה לבצוע ניתוחי מילה.

 

הניסיון הישראלי, שנצבר בבצוע עשרות אלפי ניתוחי מילה בגברים בוגרים בהרדמה מקומית, זוכה להתעניינות עצומה בקרב ארגוני או"ם וממשלות ביבשת

אפריקה. מסגרת "מבצע אברהם" שבניהול "פרוייקט אידס ירושלים" ו"הדסה" כבר הוכשרו 10% מכלל הרופאים בסואזילנד (בדרום אפריקה) כ"מוהלים רפואיים".

 

ברית מילה נגד איידס

מניתוח סטטיסטי של המחקרים הקודמים סבורים חוקרי ארגון הבריאות העולמי כי בשני העשורים הקרובים ברית המילה עשויה למנוע שני מיליון הדבקות בנגיף ה-HIV וכ-300 אלף מקרי מוות. אשתקד נבדקו בנגיף הקטלני 2.8 מיליון אנשים באפריקה, ובתוך כך מתו מהמחלה 2.1 מיליון אנשים. 

 

החוקרים משערים כי סיכון ההדבקה המופחתת בקרב גברים נימולים נעוץ במבנה העורלה. השכבה הפנימית של העורלה – היא המוקוזה, מכילה תאים הפגיעים לנגיף האיידס. אצל גברים שאינם נימולים, העורלה ארוכה יותר, ולכן קל לנגיף לשהות בשכבה הפנימית ולעבור הלאה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זום 77
ברית מילה. 33% מהעולים מחבר העמים אינם נימולים
צילום: זום 77
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים