שתף קטע נבחר

קלה ומהירה: פסטה עם מנגולד, עגבניות וקלמטה

חושקים במנה משביעה וחמה שלא תכביד על הבטן ולא תשרוף לכם זמן במטבח? הנה מתכון לפסטה עם עלי מנגולד, עגבניות וזיתי קלמטה. מנה קלה להכנה, עם טעם עדין וצבעוניות מרשימה

פסטה עלי מנגולד, עגבניות וזיתי קלמטה

מתכון באדיבות השף יואב בר, מסעדת Maraboo

 

המרכיבים:

250 גרם פסטה פנה או טליאטלה יבשה

10 עלי מנגולד ללא הליבה (החלק הלבן)

6 עגבניות קלופות ללא גרעינים, חתוכות לקוביות

1 שן שום כתושה או פרוסה

1/2 כפית מחית בזיליקום

6 זיתי קלמטה מגולענים

שמן זית

מלח

פלפל

לקישוט:

עלי מיקרו בזיליקום


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם 3 ליטר מים רותחים, 2 כפות שמן זית ומלח.
  2. שמים את עלי המנגולד בסיר עם מים רותחים במשך דקה. מעבירים מיידית למי קרח. לאחר שהצטננו חותכים אותם לרצועות.
  3. מטגנים את העגבניות בשמן זית כ-3 דקות. מוסיפים את המנגולד, הזיתים והשום וממשיכים בטיגון כ-7 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את מחית הבזיליקום, המלח והפלפל.
  5. יוצקים על הפסטה ומערבבים קלות. מפזרים עלי מיקרו לקישוט ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים