שתף קטע נבחר

מה יעלה בגורל מרכז הייצור של קודאק ישראל?

קודאק ישראל הודיעה כי תפטר בחודשים הקרובים כ-150 עובדים כחלק ממהלך התייעלות שבמסגרתו יועבר קו ייצור לסין. מנכ"ל משותף אבי ולדמן: "המהלך אינו קשור למשבר הגלובלי... אנחנו לא מצניעים את הפיטורים, חס וחלילה"

חברת קודאק הודיעה אתמול (יום ב') כי תפטר בחודשים הקרובים כ-150 עובדים במפעל בפתח תקוה, על רקע העברת קו יצור של מערכת קדם דפוס (CTP ) מישראל לסין. במפעל עובדים כיום כ-800 עובדים, למעלה ממחציתם במרכז המחקר והפיתוח (המו"פ), והיתר במרכז התפעול, שיספוג את הפגיעה הקשה בעקבות העברת קו הייצור.

 

פיטורים במשק

 

האם בהמשך צפויה סגירה מוחלטת של מרכז התפעול, והעברתו הכוללת לסין? אין עדיין שום החלטה בנידון, טוען מנכ"ל משותף קודאק-ישראל, אבי ולדמן. "אנחנו מתחילים בפרויקט של העברת אחד מקווי היצור מישראל לסין", מסביר ולדמן בראיון ל-ynet.

 

"הקו הזה הוא מאד גדול ומורכב, והתהליך ייקח על פי ההערכה, בין 6 ל-8 חודשים. בתקופה זו לא נפטר עובדים, להיפך, אנחנו צריכים אותם לפעילות השוטפת ולצורך ביצוע תהליך ההעברה. שחרור העובדים ייעשה רק בסוף הפרויקט ואז ההערכה שלנו, וזו עדיין רק הערכה, מספר העובדים שייפגע יהיה כ-150 עובדים, מתוך יותר מ-800 עובדים כיום", אומר המנכ"ל.

 

האם יש חשש שבהמשך תועבר כל פעילות הייצור מפתח תקווה לסין?

 

"כרגע ההחלטה היא מה שהודענו היום, לגבי העברה לסין של רכיב די משמעותי בפעילות התפעול. אבל לא כל פעילות התפעול עוברת, ויש עוד פעילויות שנשארות פה. חשש תמיד יש, ודברים כל הזמן נבדקים. עשינו כבר הרבה שנים פעילויות של העברת ייצור ואאוט סורסינג בארץ ובחו"ל. אין עוד החלטות לגבי הייצור, זה תהליך שמשפיע על חלק גדול ממרכז התפעול, ואם יהיו דברים נוספים נודיע עליהם בשקיפות מלאה, כפי שהודענו עכשיו".

 

האם כתוצאה מהמהלך ייפגע המחקר והפיתוח בחברה?

 

"המו"פ מהווה את החלק המשמעותי של הפעילות בישראל, רק ב'קמפוס' הזה יש למעלה מ-400 מהנדסים, שבתוספת הקבוצות התומכות מהווים יותר ממחצית העובדים בישראל. קודאק הדגישה שוב ושוב את המחויבות שלה ל'קמפוס המו"פ הזה. היא רואה בו את אחד המרכזים שממנו יצאו הטכנולוגיות הבאות של קודאדק, והיא מדגישה את המחויבות שלה להעביר יותר פוקוס במקום לכיוון מחקר ופיתוח".

 

מה הרקע למהלך הפיטורים?

 

"לא הכרזנו על מהלך של פיטורים אלא על מהלך של העברה. הרקע למהלך ההעברה הוא תהליך התייעלות קלאסי - לקודאק יש מפעל בסין, בשנחאי, שכבר מייצר מערכות דומות ברמת מורכבות דומה, שעברו לשם במשך השנים מארה"ב ומקנדה, והרעיון הוא פשוט לבצע קונסולידציה (איחוד) - לקחת שני קווים ולהפוך אותם לקו אחד. מדובר בהחלטת התייעלות עסקית קלאסית".

 

האם המהלך קשור למשבר הכלכלי הגלובלי?

 

"המהלך לא קשור, כי היינו עושים את זה בכל מקרה. מה שאולי קצת קשור, זה שביקשו מאתנו בגלל המשבר ובגלל החששות, לנסות ולהאיץ את המעבר. אם כבר מדברים על התייעלות, אז ביקשו להתייעל מהר יותר, כמובן בלי לסכן את הביזנס. לכן לוחות הזמנים להעברה הם דיי אגרסיביים יחסית לפרויקט מהסוג הזה".

 

העברת קו הייצור לסין נובעת מעלויות כוח האדם הנמוכות במזרח הרחוק?

 

"אין ספק שעלויות כוח האדם בסין, וזה נתון שכולם מכירים, זולות משמעותית מאשר בעולם המערבי ובישראל. אבל כשמסתכלים על כל ההחלטה, יש לה הרבה מרכיבים וזה רק אחד מהם. עובדה שיש לקודאק מפעלים בסין ולא עשינו את המהלך הזה הרבה שנים טובות.

 

"מרכיב כוח האדם אינו כל כך גדול, אבל זה עדיין מרכיב. כשמכניסים את כל הפרמטרים לתוך קובץ אקסל, זה נכנס לבדיקה מעמיקה שהיינו שותפים לה, ובסופה הגענו להחלטה. זו החלטה כלכלית קשה, במיוחד שמדובר בקבוצת התפעול הכי טובה בקודאק ובארץ.

 

"הקבוצה זכתה בפרס נשיא המדינה על מצוינות תפעולית, זה מה שעושה את זה ליותר קשה. להגיד לעובדים שלמרות זאת תהיה העברה לסין, זה הדבר הכי קשה שמנהל צריך לעשות".

 

בעצם הגדרת המהלך כ"התייעלות" אתם מצניעים את המשמעות הקשה של פיטורי כ-150 עובדים.

 

"חס וחלילה, אנחנו לא מצניעים. ברור שהעובדים האלה הם 'חוד החנית', הם יצטרכו לעבוד בשוטף וגם יבצעו את הפרויקט. הם הכי חשובים לפרויקט, הם תרמו ויתרמו לפרוייקט, ואנחנו נדאג להם. נאלצנו להתמודד גם בשנים עברו עם פיטורי עובדים, והעובדים תמיד זכו לשירותים של איתור מקום עבודה חדש, קורסים, השתלמויות וגם סיוע חומרי שעזר להם לעבור תקופות ביניים קשות, כמו למשל חבילות פרישה מאד מכובדות".

 

האם נהיה עדים בקרוב לקיצוצים גם בקודאק העולמית?

 

"לא ידוע לי על מהלך כזה, וגם פה זה לא קיצוצים אלא מהלך התייעלות".


פורסם לראשונה 03/11/2008 15:56

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לא מצניעים את הפיטורים" ולדמן
מומלצים