שתף קטע נבחר

סיעות העבודה והליכוד נגד התקציב

בניגוד לעמדת ראשי המפלגות, החליטו חברי הסיעות שלא לתמוך בתקציב המדינה לשנת 2009. כעת נראה כי לשר האוצר אין תמיכה מספקת על מנת להעביר את התקציב בכנסת

סיעות העבודה והליכוד החליטו אחר הצהרים (יום ב') שלא לתמוך בהצעת תקציב 2009 בקריאה הראשונה. על ההתנגדות הוחלט בישיבה השבועית של הסיעות בכנסת, בניגוד לעמדת ראשי המפלגות אהוד ברק ובנימין נתניהו. ההתנגדות תמנע ככל הנראה משר האוצר רוני בר-און להעלות את התקציב להצבעה במליאה שתוכננה לקראת סוף השבוע.

 

התנגדות העבודה התקבלה ברוב קולות, למעט התנגדות השר יצחק הרצוג. הסיעה קיבלה את הצעת יו"ר ועדת הכספים, ח"כ אבישי ברוורמן, להעלות מול הצעת הממשלה הצעת תקציב חלופית, אם התקציב יוגש לקריאה ראשונה. ברוורמן אמר כי הצעת הממשלה שגויה נוכח סכנות המשבר העולמי. הוא מציע להגדיל את מסגרת התקציב ב-0.7%, שתוקדש בעיקר לפיתוח התשתיות כאמצעי נגד השלכות המשבר.

 

סיעת הליכוד הודיעה בתום הישיבה כי החליטה שלא לתמוך בתקציב מאחר שמדובר ב"תקציב לא טוב ולא רלבנטי שהוכן לפני פרוץ המשבר העולמי". הסיעה בדעה כי "העברת התקציב בקריאה ראשונה בלבד מלמד שמדובר בתעלול של יחסי ציבור שהוא חסר כל משמעות מעשית. זאת, נוכח הקדמת הבחירות, כשממילא יהיה צורך בכנסת הבאה לדון ולהחליט אם להחיל על התקציב את חוק הרציפות".

 

יו"ר העבודה, אהוד ברק, פתח את הדיון בקריאה לממשלה לנקוט בצעדים שיבטיחו את כספי החסכונות של הציבור בקופות הגמל ובקרנות הפנסיה וימנעו מחנק אשראי של הבנקים.

 

בלי הקולות של העבודה והליכוד נשארת הממשלה רק עם התמיכה המוגבלת בתקציב של 40 ח"כי קדימה וישראל ביתנו. הממשלה היתה זקוקה רק לקולות העבודה, ולסמוך על הימנעות או היעדרות של מספר ח"כים מסיעות אחרות. ברק נטה לשנות את עמדתו ולתמוך בתקציב כשנודע לו כי גם נתניהו שוקל לתמוך משיקולי "אחריות מלכתית", אך נראה שנותרו במיעוט בסיעותיהם.

 

ח"כ ברוורמן אמר על כך בישיבת סיעת העבודה: "אין שום סיבה כלכלית לאשר את הצעת התקציב, ועל אחת כמה וכמה כאשר ההצעה לאשרו היא פוליטית. שום דבר לא יקרה אם שרי העבודה יפוטרו אחרי התנגדותם, אם בכלל, כי העבודה רק תרוויח מכך בבחירות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני מכליס
"לשנות את התקציב". ברוורמן
צילום: דני מכליס
מומלצים