חמצמץ ועשיר: מרק חומוס ובשר בסגנון בלקני
למרק שלפניכם טעם עשיר ועמוק שנובע מבישול ארוך ומתוספת של עצמות מח. תפוחי-אדמה מבושלים או קוסקוס בצד יהפכו את המרק לארוחה מלאה ומספקת
מרק חומוס ובשר
מתכון באדיבות חברת "סנפרוסט"
המרכיבים (10-8 מנות):
1 שקית (800 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים
1 כוס (120 גרם) בצל קצוץ
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
4 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
1 כפית עלי טימין
1 ק"ג כתף בקר חתוכה לקוביות
4-3 עצמות עם מח
3-2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות או 1 כוס קוביות עגבניות משומרות
12 כוסות מים רותחים
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
2 כפות אבקת מרק עוף (לא חובה)
מלח, פלפל שחור טחון
פפריקה מתוקה
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
(צילום: נלי שפר)
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את הבצל מספר דקות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
- מוסיפים סלרי, טימין וקוביות בשר ומטגנים את הבשר מכל צדדיו כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים חומוס, עצמות, עגבניות, מים, פלפל חריף, אבקת מרק ותבלינים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעתיים עד שעתיים וחצי עד שהבשר מתרכך.
- לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון והפטרוזיליה.
אפשר להגיש את עצמות המח בצד, עפ פרוסות לחם קלוי
צילום: פיליפ מטראי
מומלצים