שתף קטע נבחר

חמצמץ ועשיר: מרק חומוס ובשר בסגנון בלקני

למרק שלפניכם טעם עשיר ועמוק שנובע מבישול ארוך ומתוספת של עצמות מח. תפוחי-אדמה מבושלים או קוסקוס בצד יהפכו את המרק לארוחה מלאה ומספקת

מרק חומוס ובשר

מתכון באדיבות חברת "סנפרוסט"

 

המרכיבים (10-8 מנות):

1 שקית (800 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים

1 כוס (120 גרם) בצל קצוץ 

1/4 כוס שמן זית

4 שיני שום קצוצות

4 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים

1 כפית עלי טימין

1 ק"ג כתף בקר חתוכה לקוביות

4-3 עצמות עם מח

3-2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות או 1 כוס קוביות עגבניות משומרות

12 כוסות מים רותחים

1 פלפל ירוק חריף קצוץ

2 כפות אבקת מרק עוף (לא חובה)

מלח, פלפל שחור טחון

פפריקה מתוקה

1/2 כוס מיץ לימון טרי

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה


(צילום: נלי שפר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את הבצל מספר דקות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
  2. מוסיפים סלרי, טימין וקוביות בשר ומטגנים את הבשר מכל צדדיו כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים חומוס, עצמות, עגבניות, מים, פלפל חריף, אבקת מרק ותבלינים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעתיים עד שעתיים וחצי עד שהבשר מתרכך.
  4. לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון והפטרוזיליה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפשר להגיש את עצמות המח בצד, עפ פרוסות לחם קלוי
צילום: פיליפ מטראי
מומלצים