שתף קטע נבחר

בלנד "המערה" ואירועי יין מקומיים

יקב בנימינה משיק את "המערה 2005" ובאותה הזדמנות מסכם את 2008 כשנת בציר מעולה. שגיא קופר טועם ומתרשם, וסוקר את האירועים הקרובים בעולם היין המקומי

ששון בן אהרון, היינן הראשי של יקבי בנימינה, שהוא גם היינן של יקב המערה - מותג ה"בוטיק" של יקבי בנימינה, מרוצה פעמיים. הוא ניצל את השקת בציר 2005 של "יין המערה" כדי להיות מהראשונים בייננים שיסכמו בקצרה את בציר 2008 בישראל, ולומר שהוא מהטובים שידע.

 

בשבוע שעבר ידע בן אהרון ידע לספר שהבציר האחרון היה בציר מצויין ביקב, אולי אף "הטוב ביותר בעשור האחרון". אם זה אכן יהיה המצב, הרי ששנת 2008 תצטרך להתעלות מעל 2003 ה"בומבסטית", 2004 ה"אלגנטית" ו-2005 שהייתה "שנה מצוינת" (וקרובה באופייה לשנת 2003, יותר מאשר 2004). השנה התחילה די מוקדם, מבחינת הבשלות הענבים, ובשלב מסויים הגיעו חמסינים, שלפחות באזורי בנימינה וזיכרון, עצרו את ההבשלה, בלי שינויים במאזן הסוכר או החומצות. בן אהרון היה מרוצה גם מהיין שאותו השיק, יחד עם אסף פז, יינן בבנימינה, ונראה שבהחלט יש לו סיבה להיות מרוצה.

 

"המערה" הוא בלנד של קברנה סוביניון ומרלו ששוהה ומתיישן תקופה ארוכה יחסית במערה מלאכותית בהרי הכרמל. כל החביות צרפתיות, ומה שחשוב לא פחות הוא שהענבים ליין מגיעים מאזור כרם בן זמרה, בגליל העליון - מכרמים ש"בנימינה" מקדישים ליין זה בלבד.

 

בטעימת מבוא טעמנו מהקברנה סוביניון 2007 שילך לבלנד של המערה: יין עתיר קפה ושוקולד, מוקה ומעט אנימליות באף. עושר יפה של ריחות מובילים לפה עגול ויחסית בעל גוף. ליין טאנינים וסיומת טובה, ובאופן כללי מבנה מאוד יפה ומבטיח. הקברנה סוביניון 2006 היה כבר אחרי 20 חודש בחבית, עם הרבה פרי שחור ואדום - אבל כהה. בפה הוא היה קצת רזה באמצע, אבל גם כאן - טאנינים טובים ומתובל למדי, וחומציות טובה לכל האורך. כמו ה-2007, גם הוא היה בעל גוונים אנימליים במקצת באף.

 

פטי ורדו 2007 - שיכול להיות שיוכנס לבלנד של המערה, היה בעל צבע סגול-שחור אטום, ובאף הראשון היה בו משהו טרופי - ליצ'י ממש. פה עגול, מאוד טאני ו"קשה". בהמשך יצא קצת טבק ועישון קל.

 

המערה 2005 - היין שהיקב השיק הפעם - הוא בהחלט יין טוב. האף נעים מאוד, בעל גוונים של עץ טוב, פירות אדומים כהים, דובדבנים מתוקים, שזיפים. הוא לא עמוס מדי בשום צורה, ולמרות ששהה והתבגר לא מעט בעץ, הוא נותן תחושה של יין נעים לשתיה, שאפשר ליהנות ממנו כבר עכשיו, או לשמור אותו לשנתיים-שלוש. 170 שקלים (15.5 – 16/20).

 

חדשות עולם היין המקומי

קצת באיחור, אני מודה, אבל מוטב מאוחר מלעולם לא: ישראל פרקר, מייסדו של אתר היין הישראלי, הקים אתר אינטרנט חדש בשם יינות ישראל. גם אתר זה מוקדש כולו ליין ישראלי, אבל יש בו משהו שלא ראינו באתר הקודם. יש הרבה יותר דגש על לוחות מודעות ענפיים ולוחות אירועים, אבל גם על קישור לכתבות על יין ישראלי מכל רחבי הרשת. פרקר רואה את האתר שלו כמעין "שער" לכלל עולם היין, תוך פרגון לאתרים אחרים, כולל האתר שלו, לשעבר, בלוגים ועוד. ובנוסף לכתבות מקוריות בעברית וקישורים לכתבות בארץ ובחו"ל, תוכלו למצוא לא מעט מאמרים באנגלית, ובעתיד, מקווה ישראל, גם ברוסית.

 

סומליה 2008

ב-17 לחודש תפתח בתל אביב תערוכת היין לקהל המקצועי - "סומלייה". זאת תהיה הפעם השלישית שהתערוכה מתקיימת, ויופיעו בה כ-70 יקבים ישראלים ו-20 יבואניות יין שיציגו מאות יקבים מהארץ וממדינות היין המובילות בעולם. לארץ יגיעו כמה וכמה יצרני יין מחו"ל, כולל קלוד פורנייה, יוליוס הפנר (אוסטריה) ואחרים. כמו בכל שנה, גם השנה, התערוכה תיועד אך ורק לקהל המקצועי (מסעדנים, מלצרי יין ומלצרים, אנשי חנויות היין וכד'), ותנעל ב-18 לחודש.

 

סופ"ש יין בישרוטל

קודם לכן, בין ה- 12 וה- 15 לחודש, יערך באילת, במלון המלך שלמה, סוף שבוע של יין, בבתי המלון של ישרוטל בעיר. סוף השבוע הזה הוא ה"פינאלה" של תחרות היין "טרהוינו", שתערך בין ה-9 וה-12 לחודש, באותו בית המלון. בתחרות היין, בארגון "איש הענבים", יישפטו כ-600 יינות מהארץ ומחו"ל (וכן משקאות כהילים), והזוכים יוכרזו ב-12 לחודש, בארוחת ערב חגיגית.

 

במסגרת הפעילויות של ישרוטל, יערכו סדנאות עם ייננים ושופטים בתחרות,  מהארץ ומחו"ל, יתקיימו טעימות יין ופעילויות אחרות. בין השאר אומרים המארגנים, יתקיימו טעימות בכורה של יינות ישראליים חדשים. היקף הפעילות, שאמנם מיועד רק לאורחי סוף השבוע, הוא מהגדולים בענף התיירות המקומית, ויחידי.

 

שגיא קופר עורך את אתר היין והאלכוהול "בקבוק "

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים