שתף קטע נבחר

סמיך ונהדר: מרק לוביה, עגבניות ובשר

לוביה, בת דודתה של השעועית הירוקה, מככבת במרק שלפניכם. הוסיפו לה עגבניות וקוביות בשר ותקבלו מרק מוצלח במיוחד ועתיר טעמים

מרק לוביה, עגבניות ובשר

מתכון של השף יואב בר, Maraboo

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג לוביה טריה (או שעועית ירוקה), חתוכה למקטעים באורך 1/2 ס"מ

1/2 ק"ג עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות

1 כרישה - החלק הלבן בלבד

6 בצלי שאלוט

1 שן שום קצוצה

1 ליטר מרק עוף או מים

1/2 כפית כורכום

1 כף פפריקה

מלח, פלפל

הבשר:

100 גרם כתף בקר (כתף)

1 עלה דפנה

2 גרגרי פלפל אנגלי

1 מסמר ציפורן

להגשה:

3 כפות תערובת של עלי כוסברה, פטרוזיליה, שמיר ובזיליקום קצוצים דק 


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הבשר בסיר קטן, מכסים במים, מוסיפים עלה דפנה, פלפל אנגלי וציפורן ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה ומבשלים כשעה על אש נמוכה עד שהבשר רך. מוציאים את נתח הבשר מהנוזל ומניחים לו להצטנן מעט לפני שחותכים אותו לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
  2. פורסים את הכרשה לעיגולים דקים, קוצצים גס את בצלי השאלוט. מחממים מעט שמן זית בסיר מרק ומטגנים את הכרישה והשאלוט כ-3 דקות עד להזהבה.
  3. מוסיפים את העגבניות, הכורכום והפפריקה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את מרק העוף או המים ואת ושאר המרכיבים, כולל קוביות הבשר, מלבד הלוביה ומביאים לרתיחה.
  5. מקטינים את האש ומוסיפים את הלוביה. מבשלים כשעה וחצי.
  6. הגשה: מוזגים את המרק לקערות הגשה ומפזרים  מעט עשבי תיבול קצוצים בכל קערה.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפשר להחליף בשעועית ירוקה.לוביה
צילום: ירון ברנר
מומלצים