מותק של טמפורה: בננה מטוגנת עם רוטב שוקולד
עונת הבננות בשיאה וזה הזמן להכין קינוח מושחת וטעים במיוחד, של בננות מטוגנות בבלילת טמפורה, המוגשות עם רוטב שוקולד עשיר. לא דיאטטי - אבל ממש טעים
בננה בטמפורה עם רוטב שוקולד
מתכון באדיבות השף רענן בן עמי, Dip It
המרכיבים:
4 בננות בינוניות, לא בשלות מדי
כוס וחצי קמח מנופה
גרידה מלימון אחד
1 חלמון טרוף
3/4 כוס מים קרים מאוד
שמן לטיגון
רוטב שוקולד:
200 גרם שוקולד משובח 60-70 מוצקי קקאו
1/2 מיכל שמנת מתוקה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- מחממים שמן לטיגון עמוק בכלי מתאים.
- טורפים היטב את הביצה עם המים הקרים. מוסיפים את גרידת הלימון ואת כל כמות הקמח מערבבים בקצרה.
- קולפים את הבננות ומשפדים אותן על שיפוד במבוק ארוך.
- טובלים בתערובת הטמפורה ומטגנים עד להשחמה, 2 בננות כל פעם.
- מוציאים ומניחים על נייר סופג לדקה.
- רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה עמידה לחום. יוצקים את השמנת לסיר קטן ומביאים לרתיחה. ברגע שהיא רתחה, יוצקים אותה על קוביות השוקולד ומערבבים עד להמסה.
- מגישים את הבננות עם רוטב השוקולד בצד - לטבילה.
מומלצים