שתף קטע נבחר

מותק של טמפורה: בננה מטוגנת עם רוטב שוקולד

עונת הבננות בשיאה וזה הזמן להכין קינוח מושחת וטעים במיוחד, של בננות מטוגנות בבלילת טמפורה, המוגשות עם רוטב שוקולד עשיר. לא דיאטטי - אבל ממש טעים

בננה בטמפורה עם רוטב שוקולד

מתכון באדיבות השף רענן בן עמי, Dip It

 

המרכיבים:

4 בננות בינוניות, לא בשלות מדי

כוס וחצי קמח מנופה

גרידה מלימון אחד

1 חלמון טרוף

3/4 כוס מים קרים מאוד

שמן לטיגון

רוטב שוקולד:

200 גרם שוקולד משובח 60-70 מוצקי קקאו

1/2 מיכל שמנת מתוקה


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן לטיגון עמוק בכלי מתאים.
  2. טורפים היטב את הביצה עם המים הקרים. מוסיפים את גרידת הלימון ואת כל כמות הקמח מערבבים בקצרה.
  3. קולפים את הבננות ומשפדים אותן על שיפוד במבוק ארוך.
  4. טובלים בתערובת הטמפורה ומטגנים עד להשחמה, 2 בננות כל פעם.
  5. מוציאים ומניחים על נייר סופג לדקה.
  6. רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה עמידה לחום. יוצקים את השמנת לסיר קטן ומביאים לרתיחה. ברגע שהיא רתחה, יוצקים אותה על קוביות השוקולד ומערבבים עד להמסה.
  7. מגישים את הבננות עם רוטב השוקולד בצד - לטבילה. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים