שתף קטע נבחר

מותר ללכת למקובל שעוסק ב"החזרת אהבה"?

שאלה:

 

מותר ללכת למקובל דתי שעושה החזרת אהבה? הערות: ברצוני ללכת למקובל דתי שעוסק בהחזרת אהבות. האם זה מותר? הבנתי שזה לא בגדר עוסק בכישופים או משהו כזה שידוע לי שאסור (חן, מרכז)

 

תשובה:

 

אם מדובר באהבת בשר ודם, אין בקבלה שיטות פלא ליצור, לבטל או להחזיר אהבות. הקבלה עוסקת הרבה באהבת ה' ובאהבת ישראל, ומתוך הרעיונות הקבליים ניתן ללמוד דרכים רבות להשבת האהבה של אדם לאלוקיו, לעמו, ומתוך כך גם לעצמו.

 

אם המקובל המדובר דתי (במובן של מקיים מצוות), סביר להניח שהוא מכיר את מצוות אונאה ואונאת דברים, ולכן אני מקווה שלא יאחז את עינייך בהבטחות שווא אודות יכולתו להחזיר אהבות באמצעים מיסטיים.

 

כל אחד מאיתנו צריך לקחת בחשבון את האפשרות שיש דברים שהוא אינו יודע, ושלא ניתן לשלול אפשרויות על הסף מבלי לתת את האפשרות להוכחה נסיונית. ההלכה מכירה בעיקרון הניסוי, ונפסק שאם יש קמע כלשהו שמוכח על ידי נסיונות שהוא אכן פועל, מותר להשתמש בו גם אם אין אנו מבינים את דרך פעולתו (שולחן ערוך אורח חיים שא כה), ובלבד שהדבר לא כרוך בעבודה זרה או כשפים.

 

לאור זאת, אם המקובל המדובר יודע דרכים מוכחות להחזרת אהבות, העובדה שבקבלה המוכרת לנו לא ידועה שיטה מוכחת לבצע החזרת אהבות, אינה שוללת על הסף את היתכנות העניין. אם נעצום את עינינו מכל דבר שאיננו מכירים או מבינים, העולם יפסיק להתקדם.

 

ישנה דרך פשוטה למדי להבחין בין שרלטנים החומדים את כספך, להוזים בעלי מחשבות גדלות, לאנשים רציניים וישרים. הדרך היא ניסוי מבוקר, ובדיקת התוצאות. סביר להניח, שאין ביכולתך לבצע ניסוי מסוג זה, ועל כן אם את מאד רוצה לפנות לאדם כזה, עצתי לך לבדוק זאת בצורה אחרת.

 

בקשי מהמקובל אחריות על שרותיו. סכמו בכתב שהתשלום עבור החזרת האהבה ישולם רק לאחר שהאהבה תוחזר, ולאחר מכן תחל תקופת אחריות בת שלוש שנים, שבמהלכה אם האהבה תתקלקל יחזיר אותה המקובל ללא תשלום נוסף, או שישיב את הכסף במלואו וללא כל טענה.

 

אם הוא מסכים לתנאי הזה, וחותמים על חוזה עם קניין כדין, אין בעיסקה זו אונאה, וגם לא אונאת דברים, ומותר לבצע אותה. (משיב: הרב דרור ברמה)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים