שתף קטע נבחר

המסחר בבורסה ננעל בירידות שערים חדות

מדד הבנקים משך מטה והחריף את הירידות: ת"א 25 ירד ב-6.57%, ת"א 100 ירד ב-6.59%, תל-טק ירד ב-5.82% ונדל"ן ירד ב-5.31%. הירידות - על רקע החשש מקריסת סיטיגרופ בארה"ב והחשש מהשבתת המשק בארץ

הבורסה לניירות ערך בתל אביב נסגרה הערב (א') בירידות שערים, על רקע החשש לגורלו של בנק סיטיגרופ בארה"ב, בנוסף לוויכוח החריף בישראל על משבר הפנסיה והחשש מהשבתת המשק על ידי ההסתדרות. זאת, לאחר שהבורסה נפתחה הבוקר בעליות שערים, בדומה לעליות השערים שנרשמו בסוף השבוע בוול סטריט, אך עברה בהמשך יום המסחר לירידות חדות.

 

מדד ת"א 25 ירד ב-6.57% ל-592.07 נקודות, מדד ת"א 100 ירד ב-6.59% ל-517.73 נקודות, מדד תל-טק ירד ב-5.82% ל-115.92 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-5.31% ל-135.09 נקודות. 

 

מדד הבנקים צנח ב-8.46% נקודות על רקע החשש מחשיפתה של מערכת הבנקאות הישראלית לסיטיגרופ.

 

מניית בנק לאומי ומניית בנק דיסקונט צנחו בכ-9.7% וב-6.15% בהתאמה על רקע הערכות בשוק כי חשיפת שני הבנקים לסיטיגרופ היא הגבוהה במערכת הבנקאית.

 

מניית בנק ההשקעות הרביעי בגודלו בעולם, סיטיגרופ, צנחה ביום שישי בערב ב- 20% ובסיכום השבועי מעל 60%. למרות זאת אומרים גורמים במערכת הבנקאית בישראל כי אין סיכוי שממשלת ארה"ב תניח לסיטי להתמוטט.

 

מה בפתח?

שבוע המסחר צפוי להיות רווי אירועים משמעותיים. החל מהחלטת הריבית שתתפרסם מחר (ב') בערב לאחר תום המסחר, דרך האיומים בסכסוך עבודה במשק על רקע התלבטות האוצר האם להעניק רשת ביטחון לחוסכים לטווח ארוך וכלה בזרם דו"חות החברות הציבוריות שיתגבר ויגיע לסיומו עד סוף החודש, רבעון שלישי שרבות מהחברות יתקשו לשכוח ולא על רקע ביצועים חיוביים.

 

מט"ח

מסחר במט"ח לא מתקיים היום, אולם האופציות על הדולר משקפות לו היום פתיחה יציבה מחר סביב רמה של 4 שקלים. גם בזירת המט"ח צפוי שבוע מעניין במיוחד לאחר שביום שישי חצה הדולר לראשונה מזה כשנה את רף 4 השקלים. ההתחזקות בעולם ביחד עם הציפיות להורדת ריבית מחר בישראל (ככל הנראה בשיעור של 0.25%) הציבו את הדולר היציג ברמה של 4.022 שקלים.

 

ביום חמישי, כ-20 דקות לפני נעילת המסחר, בעקבות פקודת מכירה שנתנה חברת תעודות הסל קסם, צנחה הבורסה בחדות ב-11% והמסחר בה הופק. לאחר התייעצות החליטה הנהלת הבורסה לחדש את המסחר לזמן קצוב על מנת לאפשר תיקון לירידות, שאכן נרשמו, אך הבורסה ננעלה בכל זאת בירידות של כ-5% במדדים המובילים עם ירידות גם בשוק האג"ח הקונצרני (0.04% לתל בונד 20 ו-1.21% לתל בונד 40).

 

מוקדי מסחר

כי"ל, שאיבדה ביום חמישי 13%, פתחה את המסחר בעליות של 3%, אך ירדה בתום יום המסחר ב-8.54%. ביום שישי רשמה המתחרה העיקרית - פוטאש עליות שערים חדות בוול סטריט. מניית כיל סובלת באחרונה ממומנטום שלילי על רקע חדשות מעורבות לשוק הדשנים - עדויות על ירידות בביקושים ועצירת הייצור מצד המתחרות הגדולות בענף, בצד חוזי אשלג שעדיין נחתמים במחירים גבוהים מאוד של 900 דולר ואף למעלה מכך.

 

דו"חות החברה שיתפרסמו השבוע, צפויים זה הרבעון השני ברציפות לשקף לה ביצועי שיא, למרות זאת אנליסטים בשוק מביעים לאחרונה דאגה מביצועיה ברבעונים הבאים. על הרקע הזה הוריד ביום חמישי מנהל מחלקת המחקר של אי.בי.אי יובל זעירא את מחיר היעד של המנייה ב-40% למחיר של 29 שקלים בהמלצה נייטרלית.

 

החברה האם - חברה לישראל, שנחתכה בחדות אף היא ביום חמישי, איבדה 18.01%. החברה תפרסם השבוע את תוצאותיה הכספיות שיהיו מושפעות במידה רבה מתוצאותיה של כי"ל, אלא ששם עיקר הזרקור יופנה לביצועי חברה בת אחרת, פרטית דווקא - צים, שאף היא חווה תקופה בעייתית על רקע קשיים בענף הספנות וירידה דרסטית במחירי ההובלה הימית.

 

וריפון שמחקה ביום חמישי מחצית משווי השוק שלה לאחר חיתוך חד של תחזיות הרווח, חזרה הבוקר לבורסה דווקא בפער ארביטראז' חיובי של כ-20% ובהתאם עלתה ב-12.4%.

 

בהכנת הכתבה השתתפה ענת סיקולר, "כלכליסט"


פורסם לראשונה 23/11/2008 10:20

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנעילה החיובית בוול סטריט לא השפיעה לאורך זמן
צילום: AP
מומלצים