שתף קטע נבחר

יקב גבעות

שיבי דרורי, הבעלים של יקב גבעות, מספר על חבל בנימין שהופך להיות אזור יין מצויין ומציג יינות עם גוונים צעירים וצבע אלגנטי

אחת התגליות הנעימות שהיו לי בזמן האחרון היתה המרלו 2006 של היקב הזה, משילה שבחבל בנימין. שיבי דרורי, היינן והבעלים, הוא דוקטורנט בפקולטה לחקלאות ברחובות, ומייצר יין כבר כמה שנים. ב-2005 היו לו 5000 בקבוקים, וכיום (בציר 2006) יש לו 8000 בקבוקים, עם תוכניות גדילה והתרחבות.

 

האזור שלו כולו, הוא אומר, עובר שינוי רב בשנתיים-שלוש האחרונות: יש נטיעות רבות של גפנים, גם עבור יקבים פרטיים, מקומיים, וגם עבור יקבים גדולים ומסחריים. מדובר במאות רבות של דונמים, והאמת היא שהאזור מתחיל לקבל צביון של אזור יין מצוין.

 

היינות של שיבי לא אטומים או כהים מאוד. הוא מקפיד על תסיסות קרות יחסית, של 18-19 מעלות, והתוצאה היא יינות בעלי גוונים צעירים באף, ובעלי צבע אלגנטי.


האזור כולו עובר שינוי. חבל בנימין (צילום: יח"צ)

 

מכולם, המעניינים יותר בעיני, היו אלה:

 

גבעות שרדונה-קברנה סוביניון 2007

מעין "בלאן דה-נואר", שהיקב מייצר בכל שנה שניה. הקברנה מגיע מכרם בעל יבול יחסית גבוה, שנבצר מוקדם, בחומציות יחסית גבוהה. סחיטה קרה של אשכולות שלמים, עדינה מאוד, ותסיסה קרה, נותנות כאן יין מעניין, טיפה קרמי, על הצד הטרופי. יש חבית, אבל היא לא מעיקה או דומיננטית מדי.

 

הרודיון "מחול הכרמים" 2006

היין הקל של גבעות - "יין לאוכל", אם תרצו. בלנד של ק"ס ומרלו. קצת ירוק ועשן, באף. פה טוב, מאוזן וטעים. עגול ולא כבד, עם קצת פטל ודובדבן. טאנינים רכים ואולי מורגשים בסיומת בלבד. 85 שקלים לצרכן.

 

מצדה 2006

בלנד של 1/3–2/3 קברנה ומרלו, מחביות נבחרות של היקב. הרעיון כאן הוא ליצור יין להתישנות ארוכה יותר. הוא מאוד טאני, חומצי ושרירי, אפילו שרירי מאוד. יש חריפות של פלפל אדום, והסיומת מאוד ארוכה. מעט קשוח מדי לטעמי, אבל אם הרעיון הוא ליין בעל יכולת התישנות ארוכה, יכול להיות שהוא יעשה את זה. 145 שקלים לצרכן.

 

מהמכל:

קברנה סוביניון הרודיון 2007

יופי של אף: פרחים, מעט תיבול, וקצת גומי. מאוד נעים. גוף בינוני-קל, טוב, מאוד חלק. הטאנינים מעט חלשים (יכול להיות שהמיצויים הקרים אחראיים לזה?), אבל מורגשים. אולי טיפה ברט. בסיומת חומציות טובה, מוקה ופלפל שחור. כ- 14% אלכוהול, 85 שקלים כשיצא לשוק, כנראה, ואם שום דבר לא יקרה לו – תמורה טובה לכסף.

 

קברנה סוביניון הראל 2007

מכרם קרוב לבית, ששיבי עובר בו לעיתים תכופות יותר, ומטפח אותו כך "אישית צמודה". שונה מאוד בסגנון שלו מהיינות האחרים: יש בו יותר צבע, והרבה יותר עץ באף, חדש, שקצת משתלט על העניינים. יחד עם זה, הוא מעניין: דובדבנים ווניל ומוקה עם שמץ אדמתיות משתלבים כאן טוב, והיין מחליק יפה בגרון; חלק וטוב. 120 שקלים בעתיד, לצרכן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים