שתף קטע נבחר

מי מכיר את האיש שפקיר

מבקרנו ובני משפחתו, שזה אישה וארבעה ילדים, אכלו ארוחה הודית טובה ב"סב קוץ' מילגה" התל אביבית - והשאירו שם רק 216 שקלים. כן, מה שאתם שומעים, ארבעה ילדים

לקראת סוף השהות הנעימה שלנו ב"סב קוץ' מילגה", ארבעה גברים לא צעירים התיישבו בשולחן סמוך. אחד מהם נשף בפומית ארוכה שבקצותה נתחבה סיגריה, כאילו גילם דמות ב"גטסבי הגדול" או בסלון של מאדאם פומפדור. שניים אחרים כירסמו להנאתם ענפים. אני מתכוון לענפי עץ חומים ממש, לא לחיזון גת או משהו דומה. מאחוריהם בהק שלט ניאון של קרלסברג, מוקף כולו בקיר של צמח מטפס. לא היה סיום פואטי מזה לביקור במקום שכולו הזיה אחת גדולה. השם שנתנו למקום פרנסיו - "הכל אפשרי" פירושו - הוא לפיכך הולם במיוחד. הכל אפשרי לא רק במובן הקריצה לביטוי ההודי המוכר ולמנטליות היומיומית של ההתנהלות בתת־היבשת, אלא גם באופן ספציפי לבית האוכל והאירוח המוזר והמגניב הזה, שכולו גיבוב אחד גדול - של ספות וכריות וציורי קיר ויריעות ניילון ויריעות ברזנט ושלוש קומות שבתוכן תמצאו בין השאר גלריה וארון מזכרות ושולחן פול ומכונת כביסה וחדרי גסט האוס להשכרה.


שלושה היפופוטמים, אילוסטרציה

 

אנחנו, בהרכב משפחתי מלא מאי פעם (שני מבוגרים וארבעה צאצאים, הצעיר מקופל במנשא בד שאנטי, במעין מחווה לא מודעת להודו), התמקמנו בקומה התחתונה. חלפנו בהשתאות דרך המבואה עם אקווריום הקיר הענק (שימו לב, הוא

 מכיל מי ים!), והתפרקדנו על שתי ספות בגובה לא שווה. בחדר הסמוך, גילינו, פועל בר. אחלה בר, ליתר דיוק: מחירים טובים, שירות טוב, פתוח 24 שעות (כמו המקום כולו), ומחזיק ארבעה ברזים של בירה מהחבית. הסטלה והווינשטפן היו טריות ומרוות. אני אוהב את החריגה הזאת מכללי הפרוטוקול; הודו לא ידועה כמובן כגן עדן לאלכוהוליסטים, אבל במקום הודי בדרום תל אביב יש בהחלט מקום גם לסאטלה של סטלה.

 

סב קוץ' יושבת בלוקיישן אידיאלי. בניין קטן ומתפורר בפלורנטין, סוג של שכונת ג'יפה נצחית שמספקת פיל נכון לאוכל שמוגש כאן. התגלית המשמחת ביותר היא שברגע שמגיעים לאוכל, מתחילים לעבוד כאן ברצינות. את אווירת החיפוף והגיבוב מחליף שירות מסור ומשתדל, ומטבח הודי צמחוני טעים ומוקפד. הבסיס הוא הטאלי - אותה ארוחה המבוססת על מגש אורז, כשמסביבו כמה דישים מתחלפים של תבשילי ירקות וקטניות. הדבר הנכון ביותר לעשות כאן הוא ללכת על בופה־ככל־יכולתך במחיר הדי מגוחך של 35 שקל (פעם אפילו הוצע כאן דיל של "שלם כמה שתרצה", ונדמה לי שעדיין ניתן למצוא לו הד בימים מסוימים). המזנון מציע כבסיס שני סוגי אורז, ואפילו קינואה למי שרוצה (אבל למה לרצות); דאל, כלומר תבשיל עדשים, מצוין; לא פחות מחמישה תבשילים שמערבבים בכל מיני קומבינציות תפוחי אדמה, תרד, שעועית אדומה וירוקה, אפונה ושאר ירקות; כמה סלטים רעננים; וסלסילה משובבת של צ'פאטי. רוב המנות מציעות חריפות עדינה,

 מותאמת לחיך ישראלי שעשה סיבוב או שניים באסיה. הבעיה הקטנה היחידה שניתן להצביע עליה היא דמיון מוגזם של כמה מהמנות אחת לרעותה, אבל זאת תופעה מוכרת בז'אנר.

 

נענינו להמלצת המלצר להזמין לשולחן מין ספיישל מיטב הלהיטים - טאלי עם שלוש מהמנות המובילות של המקום, כולל כמובן קציצות המלאי כופתה שהפכו עם השנים לפייבוריט תרמילאים. גם הדיל הזה, בלוויית נאן, עלה 35 שקל. מכיוון שהיו מעורבים ילדים בסיפור, התעניינו מראש במידת החריפות. התשובה שהתקבלה היתה: "קשה להגיד בדיוק, יש לנו שני טבחים במטבח, אחד מצפון הודו ואחד מהדרום, זה תלוי מי מכין את המנה". אני חושב שזאת תשובה מופלאה.

 

חשפנו את דור ההמשך גם לפלאי הלאסי החמצמץ. דגמנו לאסי מנגו ולאסי בננה, ושניהם היו מצוינים. מרשימת הקינוחים טעמנו עוגת בנופי (מעולה) וקינוח מבוסס גלידה שנקרא "שלום למלכה" (פחות מעולה). שניהם, כמו כל הקינוחים כאן, עלו 14 שקל, שזה על פי חשבון פשוט פחות מחצי ממה שתשלמו על מנה אחרונה ברוב המסעדות בתל אביב. תענוג.

 

החשבון לארוחה משפחתית מפנקת וממלאת הסתכם ב־216 שקל, ואם הייתי דניאל רוגוב הייתי מציין עכשיו ש"בכוונתי לחזור לכאן מדי פעם לארוחה לא מחייבת". בהמשך למדורים קודמים, אני רואה מקום לציין שהבשורה הבאה בקולינריה הישראלית תבוא בדיוק ממקומות כאלה. זה לא משנה אם הם באוריינטציה הודית או רומנית, אם יושבים בהם על ספות או על כיסאות עץ; הדבר היחיד שמשנה הוא שאפשר להיכנס אליהם בהרכב זוגי או משפחתי או חבורתי, ולצאת משם אחרי שעתיים בלי שפשטו לך את העור, עם בטן מלאה וחיוך קטן על הפרצוף. לא יודע אם באמת הכל אפשרי, אבל לפחות זה בטח אפשרי. והאמת, אפילו מתחייב.

 

  • סב קוץ' מילגה, המשביר 22 תל אביב, 6813412־03


 

צילום: אילן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מי שם חומוס במאפרה"?
צילום: אילן
מומלצים