שתף קטע נבחר

משביע וטעים: תבשיל בקר, שעועית וסלק ירוק

תבשיל הקדירה הבא מבוסס על מרכיבים פשוטים שניתן לרכוש בכל סופר וההכנה שלו פשוטה. התוצאה? תבשיל עשיר וסמיך שכל מה שצריך לידו זה אורז לבן או לחם טרי

תבשיל בקר, שעועית לבנה ועלי סלק

מתכון באדיבות "בישולים" - בית הספר הגבוה לקולינריה

 

המרכיבים: 

1 בצל קצוץ

1/2 1 ק"ג כתף בקר (מס' 5), חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

1 כוס שעועית לבנה, שהושרתה לילה קודם

2 צרורות עלי סלק ירוק (מנגולד)

4 תפוחי אדמה

3 כוסות מרק עוף או מים

6 שיני שום כתושות

3 כפות שמן

מלח ופלפל 


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:
  1. מפרידים את החלק הירוק מהגבעולים הלבנים של עלי הסלק. קוצצים דק בסכין או במעבד מזון עד קבלת שבבים קטנים.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב שניתן להכניס לתנור ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד שהוא מתרכך (כ-7 דקות).
  3. מוסיפים את עלי הסלק הקצוצים לסיר, ממליחים קלות ומאדים יחד עם הבצל כ-10 דקות על אש קטנה. במידת הצורך מוסיפים מעט שמן.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  5. מסננים את השעועית ומוסיפים אותה לסיר. מתבלים את הבשר במלח ופלפל, מוסיפים לסיר ומבשלים תוך ערבוב כמה דקות. יוצקים מרק עוף או מים עד לכיסוי מוחלט של המרכיבים.
  6. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מכניסים את הסיר לתנור החם לכשעה וחצי. בינתיים, קולפים את תפוחי האדמה וחתכים אותם לרבעים.
  7. מוציאים את הסיר מהתנור, מוסיפים את השום ואת תפוחי האדמה ומחזירים לתנור לשעה וחצי נוספות. מגישים עם אורז לבן או עם לחם טוב.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים