שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: דרור כץ

    בלי קיצורי דרך והתחכמויות: סופגניות קלאסיות

    פסקל פרץ-רובין לא מבינה מה עשו לסופגניה האומללה, שמרוב מילויים מתוחכמים וציפויים משונים, כבר איבדה את דרכה. אז כדי לעשות סדר, הנה מתכון קלאסי לסופגניות עם ריבה, ולמי שרוצה לגוון יש גם סיגרים צפון אפריקניים מתוקים

    אנחנו נמצאים בעיצומו של חג השמן. הכל מטוגן, חמים, טעים, נעים (ואף מילה על משמין). מניסיוני כל מטבח מתהדר במעדן המיוחד לו, אותו מכינים לכבוד החנוכה, כשהמשותף לכולם הוא הטיגון. את הלביבות והסופגניות המסורתיות אנחנו כבר מכירים, אבל בכל זאת, חנוכה בלי טיגון בשמן עמוק זה פשוט לא זה.

     

    אז למרות שאני בטוחה שלכל אחד ואחת מכם, כבר יש מבחר מתכוני סופגניות ולביבות, אני מציעה לחזור אל הסופגנייה הבסיסית, שאני קוראת לה הסופגנייה המקורית. היא ספוגית, תפוחה, רכה ונימוחה, מתוכה מבצבצת ריבה אדומה פשוטה ומעליה מפוזרת אבקת סוכר לבנה, בוהקת ומזמינה.

     

    בשנים האחרונות אני עומדת ומשתאה מול מה שעשו לסופגנייה האומללה. היא הפכה לקטנה - ליתר דיוק לביס קטנטן, הוכנסו לתוכה מליות שונות ומגוונות, ואם לא די בכך, היא קיבלה ציפויים בטעמים ומרקמים שונים. בהתחלה זה היה מרענן ומפתיע, אבל בשנים האחרונות אני מתגעגעת לסופגנייה המקורית, ולכן אני יוצאת בקריאה נרגשת להחזיר את הסופגנייה למקומה הראוי, בלי לדבר על קלוריות וטיגון. פשוט אל תגזימו, וכך תיהנו מהחג המתוק.

     

    סופגניות קלאסיות

    הכנת סופגניות בבית נתפסת כעבודה מורכבת ומייגעת. יש סופגניות מהירות הכנה, אבל אין תחליף לקלאסיקה המנצחת של בצק השמרים.

     

    המרכיבים (ל-20 סופגניות קטנות):

    3 כוסות קמח, מנופה

    25 גרם שמרים טריים

    4 כפות סוכר

    1 כפית מלח

    2 ביצים

    3 כפות שמן

    2 כפיות קוניאק או ברנדי

    1 כפית קליפת תפוז או לימון מגוררת

    1 כוס מים

    1/2 כוס ריבה אדומה

    1/2 כוס אבקת סוכר

    שמן לטיגון (עדיף קנולה)


    (צילום: פיני סילוק)

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את הקמח בקערת מערבל. מוסיפים שמרים וסוכר ומערבלים קלות.
    2.  מוסיפים מלח ויוצרים במרכז גומה לתוכה מוסיפים ביצים, שמן, קוניאק וקליפת תפוז.
    3. מערבלים באיטיות ומוסיפים בהדרגה את המים. ממשיכים לערבל עד קבלת בצק אחיד הניתק מדפנות הקערה.
    4. מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
    5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ.
    6. קורצים עיגולים בכוס קטנה, מעצבים לכדורים ומשהים להתפחה במקום חמים כ-20 דקות, עד שהסופגניות יכפילו את נפחן.
    7. מחממים שמן לטיגון עמוק ומחליקים כמה סופגניות לשמן, כשצדן התפוח יותר פונה כלפי מטה (כך יתפח מיד גם הצד השני).
    8. מכסים את הסיר ומטגנים כדקה. מסירים את המכסה, מטגנים דקה נוספת והופכים את הסופגנייה - לקבלת הפס הלבן מסביב.
    9. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג ומצננים, ממלאים בריבה בעזרת מזרק או שקית זילוף, ובוזקים מעל אבקת סוכר.

     

    לאלה שבכל זאת לא רוצים להכין סופגניות, הנה גם מתכון לסיגרים מתוקים מהמטבח הצפון האפריקאי.

     

    סיגרים בדבש, בוטנים וצימוקים

    המרכיבים (ל-25-20 סיגרים):

    12-10 עלי פילו גדולים

    2 כוסות וחצי בוטנים (או שקדים)

    2 כוסות וחצי קוקוס

    1/2 כפית תמצית שקדים

    1/4 כוס צימוקים קטנים בהירים

    1 חלבון

    שמן לטיגון עמוק

    לסירופ:

    1 כוס סוכר

    1 כוס מים

    1/2 לימון סחוט

     

    אופן ההכנה:

    1. הסירופ: מחממים בסיר סוכר, מים ומיץ לימון. מבשלים 25-20 דקות, עד לקבלת סירופ צמיגי.
    2. קולים את הבוטנים בתנור ומסלקים את הקליפות (אם משתמשים בשקדים, חולטים אותם במים רותחים כ-10 דקות ומסלקים את הקליפה).
    3. טוחנים את הבוטנים במעבד מזון. מוסיפים קוקוס, 1/2 כוס מהסירופ המוכן, תמצית שקדים וצימוקים ומערבבים לתערובת אחידה.
    4. חותכים כל עלה פילו ל-4-6 ריבועים שווים. מניחים ריבוע בצק על משטח העבודה, מקפלים את שני צדי העלה כלפי פנים ומורחים במעט חלבון.
    5. מניחים מעט מלית ומגלגלים. מורחים את קצה הגליל בחלבון, סוגרים ומניחים על מגש. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
    6. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים עד הזהבה. מוציאים ומצננים.
    7. מחממים את שארית הסירופ וטובלים בו את הסיגרים לכמה שניות. מצננים היטב ושומרים בכלי סגור עד להגשה.

     

    לאתר הבית של פסקל לחצו כאן

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים