שתף קטע נבחר

לא לשכוח לימון: קציצות כרשה ובשר

השילוב הבולגרי האהוב, בין בשר טחון לכרשה, יצר את קציצות ה"פרסה" המפורסמות. גם אם אין לכם סבתא בולגריה, כדאי שתנסו את המתכון הבא, רק אל תשכחו שהסוד הוא בסחיטה

קציצות כרשה ובשר (פרסה)

מתכון באדיבות שף עמרי בן פרז, "לגעת באוכל"

 

המרכיבים:

2 כרשות גדולות, ללא העלים ירוקים

1/2 כוס מים

250 גרם בשר בקר טחון

1 ביצה

4 פרוסות חלה, או לחם לבן, מושרות במים וסחוטות

מלח פלפל

שמן לטיגון

להגשה:

לימונים חתוכים לרבעים לאורך


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים גס את הכרשות. מניחים בסיר ומוסיפים את המים. מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות, או עד שהכרשות מתרככות. מסננים היטב (ככל שהסחיטה תהיה טובה ויסודית יותר, כך יצאו קציצות מוצקות יותר - יש המשאירים לסחיטה במשך לילה שלם).
  2. מעבירים את הכרשות לקערה ומוסיפים את הבשר, הביצה, הלחם, הפלפל והמלח.
  3. בעזרת הידיים לשים היטב את העיסה, עד שמתקבלת תערבות אחידה (בשלב זה רצוי לטעום ולשפר תיבול).
  4. מחממים מחבת עם שמן. יוצרים מהעיסה קציצות, בידיים רטובות, ומטגנים על אש בינונית-נמוכה, עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
  5. מוציאים את הקציצות לנייר סופג ולפני ההגשה מטפטפים מעליהן לימון. ניתן להגיש חם או קר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים