שתף קטע נבחר
 

10 מסעדות הבשר הטובות בעולם

בשיקאגו מחכה לכם הסטייק שפרנק סינטרה נהג לאכול, במונטריאול תוכלו ליהנות מפילה מיניון במסעדה יהודית, אך לא ממש כשרה ובפריז מחכה לכם מסעדה המציעה רק שתי מנות, של בשר אלא מה? הנה 10 מסעדות הבשר הטובות בעולם

בין אם אתם נמנים עם אלה שמעדיפים שיפודים עם טחינה, ובין אם אתם מאלה שאוהבים את הבשר שלהם עשוי על ידי שף מיומן במסעדת יוקרה - ובעיקר אם אתם מהסוג שאוהב גם וגם, יש עוד כמה מסעדות בשר שכדאי לכם לבקר בהן. נכון, ביקור בהן יעלה לא מעט כסף וכולן נמצאות מעבר לים, אבל קרניבורים אמיתיים לא יתנו לעובדות פעוטות שכאלה לעמוד בדרכם לסטייק עסיסי.

 

הנה 10 מסעדות הבשר הטובות בעולם, לפי מגזין פורבס:

 

"פיטר לוגר", ברוקלין

מסעדת "פיטר לוגר" כבר מזמן הפכה למוסד בתחום הבשר, והיא פועלת מאז שנת 1887. המסעדה ממוקמת מתחת לגשר ויליאמסבורג בברוקלין, מרחק של 15 דקות נסיעה מאיזור המסחר של מנהטן. הסטייקים הזוגיים של המסעדה הפכו לאגדה ומוגשים בצלחות רותחות בליווי רוטב עתיר שומן ובתוספת סלט עגבניות ובצל, צ'יפס ומתאבן בייקון שזכה אף הוא לשבחים רבים. כשמדברים על ארוחה של אלופים, מתכוונים לסטייק של פיטר לוגר.

 

מחיר סטייק לשניים: 81.90 דולר.

 

"ג'ין וג'יאורגטי", שיקאגו

מה יותר קלאסי מאשר להתחיל ארוחה טובה עם "סלט זבל"? ככה לפחות חושבים במסעדת "ג'ין וג'יאורגטי" בשיקאגו, שמגישה מנה ראשונה בשם הזה, הכוללת שרימפס, סלמי, גבינה, פפרוני וירקות, המשתלבים למעין אנטיפסטי אמריקני. לאחר מכן מגיע הסטייק, מלווה בפרוסות תפוחי אדמה והרבה לחם איטלקי שנאפה במקום, והכל בתוך חלל מעוצב שמסביר למה פרנק סינטרה הפך את המסעדה למקום עצירה קבוע.

 

מחיר לסטייק טיבון: 42.75 דולר.


מהו סטייק ללא תפוחי אדמה? (צילום: index open)

 

"לה צ'ארה", בואנוס אייריס

אם בקר הוא סוג של דת בארגנטינה, אז מסעדת "לה צ'ארה" יכולה בהחלט להיות אחת מהמקדשים. בכניסה למסעדה ניצבת פרה מפוחלצת והתפריט מוקדש כולו לקלאסיקות ארגנטינאיות כמו bife de chorizo (גרסה ארגנטינאית לסינטה), סירלויין וטנדרלויין. הסטייקים מוגשים עם אמפנדס ומבחר רב של סלטים, בינהם סלט של חסה, אשכולית, אגס, תפוח, תפוז, ענבים, סלרי, אגוזים ומיונז. למרות שארוחה בלה צ'ארה לא זולה מאוד, היא בהחלט זולה, יחסית לתמורה, למה שהיתה עולה לכם בארצות הברית.

 

מחיר ארוחה מלאה: 35-45 דולר.

 

"מוייש'ס", מונטריאול

הקהילה היהודית במונטריאול שבקנדה, לא סיפקה לעולם רק את ליאונרד כהן, מרדכי ריצ'לר, וויליאם שאטנר, אלא גם את מסעדת הבשר המשובחת "מוייש'ס" (אין קשר לחברת ההובלות). התפריט הלא כשר מציע קוקטייל שרימפס שיתלווה לסטייק טיבון, או פילה מיניון, אבל יש גם מנות מסורתיות מהמהטבח היהודי כמו לאטקס, ווארייניקס. השירות, כמו במסעדות רבות כאן בארצנו הקטנה, איטי להחריד, אבל העיצוב הקלאסי של המקום ותפריט היין הנרחב, מפצים על החסרונות.

 

מחיר לפילה מיניון: 27 דולר.


שירות כמו בישראל? (צילום: index open)

 

"לה סרבו", פריז

"לה סרבו" הוא בר יין זעיר, הממוקם בפינה מוזרה ברובע ה-14 בפריז. תשכחו מלאכול כאן ארוחה בשבת בערב, כי ככל הנראה המקום יהיה סגור - בלה סרבו עושים דברים קצת אחרת. מנות צמחוניות, למשל, לא תמצאו שם, ולמעשה חוץ מיין, תוכלו לבחור מתוך שתי מנות בלבד: פריים ריב לזוג, שמגיע עם צ'יפס שעשוי בצורה מושלמת ופלטת בשרים. כנראה שכל תוספת אחרת פשוט היתה מיותרת.

 

מחיר פריים ריב לזוג: 117.5 דולר.

 

"מתחם האוכל של דו", גרינוויל - מיסיסיפי

למרות שמיסיסיפי מפורסמת יותר בזכות הברביקיו שלה, מאשר בזכות הסטייקים שלה, "מתחם האוכל של דו" מפורסמת לא פחות מהברביקיו. המקום נוסד בשנת 1941, על חורבותיה של חנות מכולת, ומאז זכה לתהילה רבה בזכות הסטייקים הלוהטים שלו. בשנת 2007 המסעדה הוכרזה כ"אחד המקומות הקלאסיים ביותר בארצות הברית", על ידי ארגון "ג'יימס בראד" - ארגון ללא מטרות רווח שמקדם את עולם הקולינריה. גם מגזין אמריקני הגדיר את המסעדה כאחד המקומות הכי טובים לאכול בהם באמריקה, אבל כך או כך, עיקר הקסם של המקום נובע מהסביבה הפשוטה ומתוספת הטאמלה שמתלווה לבשר - גם היא מנה מפורסמת של מיסיסיפי.

 

מחיר סטייק ריב איי: 33 דולר.


הכי קלאסי בארצות הברית (צילום: index open)

 

"טרטורייה סוסטאנזה", פירנצה

סוסטאנזה היא הטרטורייה (מסעדה איטלקית עממית) הוותיקה ביותר בפירנצה, והוקמה בשנת 1869. השולחנות המאסיביים של  המסעדה הקנו לה את הכינוי "האבוס", ולמרות שכמו מסעדות ותיקות אחרות, היום היא כבר בעיקר מלכודת תיירים, האוכל עדיין פנומנלי. אחת המנות המפורסמות במקום היא של חזות עוף מטוגנים בחמאה, וקחו בחשבון שאת הסטייקים מגישים לרוב בעובי של 8 סנטימטרים.

 

מחיר לארוחה שלמה: 20-30 דולר.

 

"סטריפ-סטייק", לאס וגאס

שף מישל מינה משתייך לאוהדים המושבעים של בשר הקובה. בראיון לעיתון "סן פרנסיסקו כרוניקל" אמר השף כי הוא נהנה למלא את המסעדה באנשים ולתת להם חומר גלם נהדר בצורה מאוד פשוטה. ואכן, ב"סטריפ-סטייק" מטגנים את הסטייקים בחמאה והתפריט מציע בקר קובה אמריקני, לצד הקובה המקורי שמגיע מיפן.

 

מחיר ל-220 גרם בקר קובה אמריקני: 64 דולר.

מחיר ל-170 גרם בקר קובה יפני: 170 דולר.

 

"פורקאו", ריו דה ז'נרו

למרות שתרגום השם "פורקאו" הוא חזיר, מסעדת הרודיזיו (אכול ככל יכולתך) הזו מתמקדת דווקא בבקר, ומאחר שהיא כל כך מוצלחת, יש לה כבר סניפים בניו יורק ובמיאמי. המנה שכדאי לכם להזמין, אם אתם מגיעים למקום, היא פילה מיניון מגולגל בבייקון. עוד אפשרויות הן סירליון, ראמפ סטייק, צלעות טלה, עוף, דגים ועוד ועוד. את הרודזיו מלווה בר סלטים שכולל את הסושי הברזילאי הביזארי. ואף מילה על סושי סמבה.

 

מחיר לרודיזיו: 40 דולר.


שילוב שכיח. סטייק ושרימפס (צילום: index open)

 

"ג'ס וג'ים", קנזס סיטי - מיזורי

מסעדת "ג'ס וג'ים" פועלת כבר משנת 1938, והפכה להיות אב-טיפוס למסעדות הבשר של דרום-מרכז ארצות הברית. את הסטייק תוכלו לקבל עם תוספת של זנב לובסטר, שרימפס בחמאה ושום, או שרימפס מטוגן, וכל נתחי הבשר מגיעים עטופים בבייקון. תוספות נוספות וקצת מיושנות הן פטריות בחמאה, עגבניות אפויות ושעועית ירוקה, אבל תפריט היינות מציע הפתעות מעניינות, ובכלל - המקום כולו נראה כאילו שוגר אלינו אי שם מהעבר, אבל באופן הכי טוב שיכול להיות.

 

מחיר סטייק שמשקלו קצת יותר מ-700 גרם: 40 דולר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
צילום: שי רוזנצוויג
צילום: index open
מומלצים