מתוקות ומהירות: עוגיות חמאה, אגוזים ושוקולד
שני סוגי אגוזים יחד עם נטיפי שוקולד - תענוג מושלם לחובבי המתוק במתכון פשוט וקל שאפשר להכין בפחות מחצי שעה
עוגיות חמאה אגוזים ושוקלד
מתכון באדיבות "בישולים", בית הספר הגבוה לקולינריה
המרכיבים:
125 גרם חמאה בטמפ' החדר
1/2 3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס +1 כף קמח
2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2/3 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס
1/4 כוס נטיפי שוקולד (שוקולד צ'יפס)
(צילום: דנה קופל)
אופן ההכנה:
- מניחים חמאה וסוכר בקערת מערבל עם וו גיטרה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת בהירה וחלקה.
- מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים אותו לקערת המערבל.
- מפסיקים את פעולת המערבל, מוסיפים את האגוזים ואת נטיפי השוקולד ומפעילים למספר שניות, רק עד שהתוספות נבלעות בעיסה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- יוצרים מהעיסה כדורים קטנים בגודל של אגוז מלך. מסדרים את הכדורים על המגש ואופים כ-15-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר. כשהעוגיות הצטננו, מפזרים עליהן אבקת סוכר.
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים