שתף קטע נבחר

מאפה פסטה וגבינה - מנה שכולם יאהבו

פשטידת "מקרוני וגבינה" (Macaroni and cheese) היא אחד המאכלים האהובים ביותר על ילדים וגם על מבוגרים. הנה מתכון קלאסי שיתחבב על כולם

פשטידת פסטה וגבינה

אפשר להחליף את הגבינה הצהובה בכל גבינה קשה שרוצים - קשקבל, רוקפור, אמנטל, צ'דר

 

המרכיבים:

1/2 חבילה (250 גרם) פסטה קצרה חלולה

25 גרם חמאה

1/2 1 כפות קמח

1/2 ליטר חלב

2 כוסות גבינה צהובה מגוררת

מלח ופלפל

לציפוי:

גבינה צהובה מגוררת

מעט חמאה

5 כפות פירורי לחם


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית מלבנית בגדול 30X15 ס"מ.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים. מניחים בקערה חסינת חום.
  3. מחממים את החלב במיקרו גל או בסיר קטן עד סף רתיחה.
  4. ממיסים את החמאה במחבת. כשהקצף שוכך מוסיפים את הקמח ומערבבים על להבה בינונית עד שהחמאה נספגת בקמח לגמרי. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד כדקה. מקפידים השרביכה שנוצרה לא תשחים.
  5. מוסיפים את החלב למחבת וטורפים את התערובת בעזרת מטרפה עד שהרביכה נבלעת בחלב. מקטינים את הלהבה ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כעשר דקות עד שהרוטב מסמיך ולא נותר בו טעם קמחי. ממליחים ומפלפלים.
  6. יוצקים את הרוטב על הפסטה המבושלת ומערבבים היטב. מוסיפים את הגבינה המגוררת, מערבבים ומעבירים לתבנית.
  7. מכינים את הציפוי: ממיסים מעט חמאה במחבת, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים עד שהחמאה נספגת לגמרי.
  8. מפזרים את פירורי הלחם על הפשטידה, מפזרים מעט גיבנה צהובה מגוררת ומכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים