שתף קטע נבחר

משודרגות: קציצות בקר עטופות במנגולד

מי אמר שקציצות מתאימות רק לארוחת צהריים שגרתית? הנה מתכון לקציצות בקר עטופות בעלי מנגולד, שיוצאות לא רק עסיסיות, אלא גם יפות וחגיגיות

קציצות בקר עטופות במנגולד

מתכון באדיבות שף עמרי בן פרז, "לגעת באוכל"

 

המרכיבים:

1 ק"ג שפונדרה טחונה

3 בצלים קצוצים דק

5 שיני שום קצוצות

2 כפות זרעי כמון

2 כפיות סודה לשתיה

1/2 כוס מים

מלח פלפל

2 ליטר ציר, או מרק עוף, או מים עם אבקת מרק

עלי מנגולד


(צילום: דנה קופל)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את עלי המנגולד ומפרידים בין החלק הלבן (הגבעול) לבין העלים הירוקים. חולטים את המנגולד במים רותחים כ-2 דקות, ומצננים במי קרח.
  1. מניחים בקערה את הבשר, הבצל הקצוץ, השום, הכמון והמלח והפלפל.
  2. מוסיפים סודה לשתיה ומעט מים, ומערבבים היטב, עד שנוצרת תערובת אחידה.
  3. יוצרים כדורים קטנים ומניחים על צלחת.
  4. פורסים את עלי המנגולד על השולחן, מניחים קציצה בתוך כל עלה, עוטפים ומהדקים היטב.
  5. מרתיחים את הציר או המרק ומנמיכים לאש בינונית.
  6. מניחים בתוך הציר את הקציצות העטופות ומבשלים כ-20 דקות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים