שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

קל להכנה ומשגע: מרק עגבניות וחלב קוקוס

יעל גרטי מזמינה אתכם להתפנק עם מרק נהדר של עגבניות וחלב קוקוס. פשוט, ממכר, ומתאים לערבים הקרירים

החורף לא ממש הגיע, אבל רגע לפני שהוא נפרד מאתנו, אני שמחה להזמינכם להתפנק באחד הערבים הקרירים עם מרק עגבניות וחלב קוקוס, קל להכנה ופשוט משגע.

 

מרק עגבניות וחלב קוקוס

מתכון של השף ניר דגן, מתוך סדנת "חגיגה לטינית" ב"אן - אמנות במטבח" - מרכז סדנאות לבישול ואפייה

 

אני השתמשתי בעגבניות תמר, שהן על-פי רוב עגבניות קיץ, אך כל עוד ניתן להשיגן גם בחורף, מה לי כי אלין? מומלץ לבחור בעגבניות אדומות-אדומות ועסיסיות. שימו לב לכך שאין קולפים את העגבניות במרק זה.

 

קיימים סוגים אחדים של חלב קוקוס: הבסיסי נקרא חלב קוקוס או מי קוקוס – וניתן להשיגו בכל המרכולים הגדולים; העשיר יותר בטעם (ובקלוריות!) נקרא קרם קוקוס – וניתן להשיגו בחנויות המתמחות באוכל; והאחרון הוא חלב קוקוס דיאטטי-יחסית, שבאורח פלא אינו נקרא חלב קוקוס דיאטטי, ומכאן שיש לעיין בטבלת הערכים התזונתיים ולהשוות בין הסוגים השונים. ניתן להשיגו בעיקר בחנויות המתמחות במזון מן המזרח הרחוק. אני השתמשתי בחלב קוקוס רגיל (מי קוקוס), אך אין כל מניעה להכין את המרק שלהלן עם אחד הסוגים האחרים.

 

אל דאגה: כמות השום במרק (שש שיניים) איננה טעות. חריפותם של הפלפלים משתנה תדיר, כך שאם הפלפל אינו מאוד חריף ניתן להשתמש בפלפל ירוק חריף שלם, ולא במחציתו. מומלץ לנקותו כשהידיים עטויות בכפפות חד-פעמיות.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

3 כפות שמן זית

1 בצל יבש בינוני-גדול, קלוף וקצוץ גס

6 שיני שום, קלופות ופרוסות

2 גזרים, קלופים וחתוכים גס

4 גבעולי סלרי, שטופים וחתוכים גס (ללא עלים)

1/2 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ דק

2 ק"ג (17 יח' בינוניות) עגבניות בשלות, שטופות וחתוכות לרבעים

1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס/מי קוקוס

מלח

פלפל שחור גרוס גס

 

כלים: בלנדר מוט או מעבד מזון


(צילום: אסף אמברם)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה.
  2. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך דקה.
  3. מוסיפים שום, סלרי, גזר ופלפל חריף ומטגנים-מערבבים במשך דקה.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות, תוך ערבוב אקראי.
  5. מוסיפים רבעי עגבניות, מערבבים, מגביהים לאש נמוכה-בינונית ומבשלים במשך שעה, תוך ערבוב אקראי.
  6. מסירים את הסיר מן האש ומרסקים את תכנו בעזרת בלנדר-מוט (לחילופין ניתן לרסק את המרק במעבד המזון, בשתי "נאגלות"). מחזירים לכיריים, על אש נמוכה.
  7. מוסיפים חלב קוקוס, מלח ופלפל שחור גרוס גס. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מסירים מן האש ומגישים חם.

 

צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים