שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    התלתלים של שילר: קונוס בצק עלים במילוי קרם

    "תלתלי שילר" הוא שמו של קינוח שמורכב מקונוסים אפויים של בצק עלים שממולאים בקרם, שמתייחס לתלתלים השופעים של המשורר הגרמני. המתכון הבא מציע גרסה מהירה לבצק עלים ומילוי של קרם פטיסייר שמועשר בקצפת

    תלתלי שילר

    מתכון באדיבות "פנינית - אופה אחרת"

     

    המרכיבים: 

    בצק עלים מהיר:

    1/2 ק"ג קמח

    1 כפית מלח  

    250-280 מ"ל מים

    300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

    הקרם:

    1/2 ליטר חלב 

    1/2 מקל וניל

    1/2 כוס סוכר

    5 חלמונים או 3 ביצים שלמות

    1/3 כוס קורנפלור

    1/2 שקית (6 גרם) ג'לטין

    לקצפת:

    250 מ"ל שמנת מתוקה

    1 כף סוכר

     

    כלים: קונוס מתכת למאפים (להשיג בחנויות אפייה)


    (צילום: דנה קופל)

     

    אופן ההכנה: 

    1. הקונוסים: שמים בקערת מערבל קמח, מלח ואת קוביות החמאה. מעבדים מעט כך שנותרים גושי חמאה.
    2. מוסיפים מים ומעבדים לבצק שיש בו גושי חמאה.
    3. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה ארוך וצר.
    4. מקפלים את העלה למעטפה: מקפלים מהקצה הרחוק לכיוון המרכז כך שהשליש העליון של העלה מכסה את השליש האמצעי. לאחר מכן מקפלים את השליש הקרוב כך שהוא נח על שניהם.
    5. מרדדים את המעטפה עד שמתקבל עלה אחיד, מקפלים שוב למעטפה ומקררים כשעה.
    6. מרדדים פעם שלישית וחותכים לריבועים בגודל 8X8 ס"מ. מלפפים כל ריבוע סביב קונוס ומקפיאים.
    7. מחממים תנור לחום 220 מעלות.
    8. מוציאים את הקונוסים מהמקפיא, מניחים אותם על תבנית שרופדה בנייר אפייה ואופים עד השחמה. מוציאים מהתנור ומניחים לקונוסים להצטנן. מפרידים בזהירות את הקונוסים האפויים.
    9. הקרם: מניחים בסיר את החלב, 1 כף סוכר ואת מקל הוניל ומביאים לרתיחה תוך ערבוב בכף עץ. נזהרים שתחתית הסיר לא תישרף. טורפים בקערה את הביצים, הסוכר הנותר והקורנפלור.
    10. כשהחלב רותח, מוזגים שליש ממנו על תערובת הביצים תוך טריפה מתמדת. מוסיפים את תערבות הביצים והחלב לסיר עם החלב שנותר ומבשלים תוך ערבוב כדקה, עד הסמכה. מעבירים לקערה.
    11. ממיסים את הג'לטין במים רותחים ומוסיפים בבחישה לקרם. מניחים לקרם להצטנן מעט, מכסים ומעבירים למקרר למשך מספר שעות.
    12. מקציפים את השמנת עם סוכר לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת לתוך הקרם המצונן בעזרת לקקן. מעבירים את הקרם לשק זילוף, קושרים אותו ומעבירים למקרר למספר שעות.
    13. מילוי הקונוסים: כשהקרם יציב, מזלפים אותו לתוך הקונוסים האפויים ומגישים.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים