שתף קטע נבחר

הכל דבש (וסויה): צלעות בקר בסגנון אסייתי

המתכון הבא לצלעות בקר מתחיל בהשרייה בסויה, שום ודבש, בתוספת ג'ינג'ר ולמון גראס, ממשיך בצלייה איטית בתנור ומסתיים בהכנת רוטב מהמשרה. התוצאה - בשר רך שנופל מהעצם שמצופה בזיגוג בניחוח אסייתי בטעם מתקתק

צלעות בקר בסויה ודבש עם ג'ינג'ר ולמון גראס

מתכון באדיבות השף אבי שטייניץ, "אדום אדום"

 

המרכיבים:

צלעות קצרות של בקר (שפונדרה) במשקל 1.5 ק"ג, עם העצמות, חתוכות לרצועות בעובי 5 ס"מ

1 כוס רוטב סויה

2 כוסות מיץ תפוזים טרי

1 כף שמן שומשום

1 כף מחוקה שום כתוש

2 כפות ג'ינג'ר טרי מקולף וקצוץ

ענף למון גראס חצוי לאורך

פלפל צ'ילי חצוי

1 כפית מחוקה פלפל שחור

1 כוס דבש

1/2 כוס סוכר חום

לרוטב:

1 כף קורנפלור

לקישוט:

בצל ירוק חתוך לטבעות, צ'ילי טרי חתוך לטבעות דקות ושומשום קלוי


(צילום: דניה ויינר)

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבשר למנות, ומניחים בתבנית אפייה עמוקה.
  2. מניחים את כל מרכיבי המשרה בסיר קטן ומחממים מעט תוך ערבוב, עד להמסת הסוכר והדבש. מניחים למשרה להצטנן ויוצקים אותה על הבשר. מסכים את התבנית בנייר פרגמנט ואח"כ בנייר כסף ומעבירים למקרר למשך לילה.
  3. שעתיים לפני הצלייה מוציאים את הבשר מהמקרר ומניחים לו להגיע לטמפ' החדר. מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
  4. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך שעתיים וחצי.
  5. בודקים שהבשר רך. אם הוא עדיין לא רך, ממשיכים לאפות עם כיסוי כחצי שעה נוספת. אם הוא רך, מסירים את הכיסוי ואופים כ-20 דקות כשמדי פעם יוצקים מהנוזלים שבתבנית על הבשר. לחלופין, ניתן לסיים את הצלייה על גבי גריל פחמים כדי לקבל טעם מעושן.
  6. הרוטב: יוצקים את הנוזל שבתבנית דרך מסננת לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מדללים את הקורנפלור בשכמה כפות מים ומוסיפים חלק מהתערובת לסיר תוך ערבוב כדי להסמיך את הרוטב. אם הרוטב לא מספיק סמיך, מוסיפים כמות קטנה נוספת ומרתיחים שוב. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. מסירים מהאש. 
  7. הגשה: מניחים את נתחי הבשר על מגש, יוצקים מעל את הרוטב ומקשטים בבצל ירוק, שומשום וצ'ילי.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים