שתף קטע נבחר

חורף איטלקי: אוסובוקו עגל עם אפונה ירוקה

האוסובוקו היא מנה איטלקית קלאסית, שתשתלב נפלא עם הקור והגשם שחזרו אלינו. השף אבי שטייניץ עם מתכון לאוסובוקו עגל עם אפונה ירוקה, לימונים פרסיים ופירה בטטות

אוסובוקו עגל עם אפונה ירוקה ופירה בטטה

מתכון באדיבות השף אבי שטייניץ, "אדום אדום"

 

המרכיבים:

4 פרוסות אוסובוקו עגל

1/4 כוס שמן

1 כוס קמח (מעורבבת עם מעט מלח ופלפל גרוס)

1 כפית פפריקה מתוקה

2 בצלים לבנים בינוניים, קצוצים דק

1 כף רסק עגבניות

מלח

פלפל גרוס

קורט סוכר

1/2 כפית נענע יבשה

3 לימונים פרסיים

1/2 ליטר ציר בקר/עוף (אפשר גם מאבקה) 

200 גרם אפונה ירוקה קפואה

2 עגבניות טריות גדולות, קלופות וחתוכות

מיץ מלימון אחד

לפירה:

4 בטטות קלופות חתוכות גס

מלח

פלפל גרוס

1 כף גדושה חרדל דיז'ון

כף חמאה, או תחליף פרווה

1/2 כף מרווה קצוצה

לימון טרי

נענע טריה


(צילום: Danya Photo)

 

אופן ההכנה:
  1. משרים את הלימונים בכוס מים לשעה.
  2. חורצים את הקרום של האוסובוקו, כדי שהנתחים לא יתקפלו בטיגון.
  3. בסיר כבד מחממים את השמן. מקמחים את הבשר בקמח המתובל ומשחימים אותו בסיר מכל הצדדים. מוציאים את הבשר לצלחת.
  4. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים את המלח, הפלפל, הסוכר ורסק העגבניות.
  5. מטגנים כמה דקות, תוך כדי ערבוב, ומחזירים את האוסובוקו לסיר.
  6. מוסיפים את הציר, כך שיכסה את הבשר. מוסיפים את הלימון והנענע היבשה ומביאים לרתיחה.
  7. מחלישים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים (אפשר גם לאפות בתנור, בחום של 180 מעלות, במשך שעתיים).
  8. 15 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את האפונה, העגבניות הטריות, הנענע ומיץ הלימון.
  9. הפירה: מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח את הבטטות, עד שהן מתרככות.
  10. מסננים ומועכים את הבטטות היטב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים, עד שנוצרת תערובת אחידה. שומרים במקום חם.
  11. מניחים בצלחת הגשה פירה, ומעליה את האוסובוקו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
להגיש עם פירה. בטטות
צילום: איי פי
מומלצים