מעכשיו: תאגיד מים בבני-ברק
תאגיד המים והביוב של בני-ברק החל לפעול. תעריפי המים לא יעלו אבל חשבונות המים והארנונה יפוצלו. אל תשכחו לשלם
מים בששון: בהתאם ל"חוק תאגידי המים", המחייב את הרשויות המקומיות לעבור מפעילות של מחלקות עירוניות למים ולביוב, להקמת תאגיד מים וביוב, החל אתמול (יום ג') לפעול תאגיד המים והביוב "מי ברק". מעתה, האחריות והטיפול בנושא אספקת המים ושירותי הביוב ברחבי העיר יהיו של התאגיד.
ראש העיר, הרב יעקב אשר, מסר כי בעקבות פעילות העיריה בהתאם לחוק הארצי, רשות המים הממשלתית אישרה לעיריה תקציבים להגדלה ניכרת בהיקף מערכות המים בעיר, שיגדילו את כמויות האספקה וישדרגו את איכותה ורמתה.
במסגרת זו, פורסם לא מכבר מכרז להנחת צנרת מים חדשה, בקוטר 24 אינטש, מהקו הראשי של חברת "מקורות" שבכביש אם המושבות, עד להר הבנים שבמעלה רחוב רבי מימון. המכרז לעבודה זו כבר הסתיים, והחברה הזוכה תבצע את העבודות בסכום של למעלה מ-4 מיליון שקלים.
בימים הקרובים יפורסם מכרז לבניית בריכת אגירה חדשה בהר הבנים, בקיבולת של 17,000 קוב ותחנת שאיבה צמודה. בראש העבודות עומד חבר הנהלת העירייה, הרב מיכאל קקון והן מתבצעת ע"י האגף לתשתיות ופיתוח. את הפיקוח והבקרה על העבודות מבצעים הרב חנוך זיידמן, מנהל האגף והמהנדס שלום דניאל, מנהל מחלקת המים שבאגף.
בהתאם לתכנית, עם השלמת העבודות בעוד כשנתיים, יחול שיפור ניכר במערך אספקת המים בעיר, כאשר במקרה של תקלות תבוצע אספקת המים מבריכת האגירה בהיקף גדול ביותר. כמו כן ישופר באורח משמעותי לחץ המים בכל רחבי העיר. הפרוייקט כולו, בסכום של כ-25 מיליון שקלים, יתבצע בסיוע רשות המים הארצית.
עם הפעלת תאגיד המים והביוב, שימצא בבעלות מלאה של העיריה ויתפקד כחברה עצמאית, כל ההכנסות מתשלומי המים יופנו לטיפול בבעיות מים וביוב, תשתיות חדשות ושיפור מערכות האספקה. תעריפי המים לצריכה ביתית ישארו בלא שינוי, אך חשבונות המים והארנונה ישלחו בעקבות הקמת התאגיד בנפרד: חשבון ארנונה מהעיריה, וחשבון מים מהתאגיד. כל מי שחתם לעירייה על הרשאה להוראת קבע לתשלום המים לא יצטרך לחתום על הרשאה נוספת.
בד בבד, כדי להקל המערכת, תמשיך העיריה בגביית הארנונה כבעבר, ותבצע כקבלן משנה, בעבור התאגיד את גביית תשלום המים. בעקבות זאת, ניתן יהיה להמשיך לשלם ולברר על חשבונות המים בבניין העיריה, והמוקד העירוני 106 ימשיך לטפל בפניות ציבור בנושאי מים וביוב.