שתף קטע נבחר

ויטה: צבי ויליגר הגיש הצעת רכש חדשה

בעלי חברת ויליפוד הגיש הצעה לרכישת ויטה פרי הגליל שתעמוד מול ההצעות של החברות פריניר וזנלכל. זאת, לאחר שהצעתו הקודמת נדחתה. ביהמ"ש ידון היום בהצעות פריניר וזנלכל - המקובלות על הבנקים הנושים

התפתחות בפרשת ויטה פרי הגליל: אתמול בלילה הגיש צבי ויליגר, בעלי חברת יבוא המזון ויליפוד, הצעה מחודשת לרכישת ויטה פרי הגליל, זאת לאחר שהצעה קודמת שלו במתכונת הסדר נושים נדחתה. ויליגר מגיש כעת הצעת רכש, שתעמוד מול הצעתם של פריניר של יעקב צסקלה וזנלכל להפעלת המפעל למשך שנתיים עם אופצייה לרכישה. הצעת הרכש של ויליגר מוגשת במשותף עם אהוד שפירא (25%), לשעבר יו"ר החטיבה העסקית בבנק לאומי, המכהן כיום כיו"ר חברת הביטוח הפניקס.

 

 

אתמול (א') פנה ויליגר לבנקים הנושים המובטחים, לאומי ודיסקונט, בבקשה שיסכימו לעכב את הדיון שנקבע היום בבית המשפט המחוזי בחיפה, במטרה לדון בהצעתו. בנק לאומי השיב כי אם ויליגר יגיש היום בקשה לבית המשפט לדחות את הדיון, הוא ייענה לבקשתו.

 

ל"ידיעות אחרונות" נודע כי הצעת ויליגר מטיבה עם המגדלים ומבטיחה תעסוקה לעובדים, אך לא מטיבה עם הבנקים שחובות החברה להם עומדים על 160 מיליון שקל.

 

הבנקים הנושים יבקשו היום מבית המשפט למנות מטעמם ככונסי נכסים את עורכי הדין עופר אטיאס ורון חכים, שיבצעו הליך של התמחרות שיימשך שבוע, בין גורמים שכבר הציעו הצעות לרכישת התשלובת כעסק חי - פרי ניר וזנלכל - ובין גורמים העתידים להציע הצעות כאלה. זאת, מתוך מטרה למכור את התשלובת כעסק חי ולשמר את מקומות העבודה. אטיאס משמש כמנהל המיוחד לוויטה פרי הגליל, לאחר שמונה לתפקיד על ידי בית המשפט לבקשת הבנקים.

 

במקביל פנה אמש יו"ר בנק לאומי, איתן רף, לשר התמ"ת אלי ישי, בבקשה כי יתערב ויפעיל השפעתו לקידום נושא מכירת הפעילות של ויטה פרי הגליל. בבנקים הנושים חוששים כי העובדה שהממונה על ההגבלים העסקיים במשרד התמ"ת, רונית קן, טרם מסרה את החלטה האם יאושר המיזוג שיוצע היום לבית המשפט בין ויטה פרי הגליל לבין פריניר או זנלכל, עלולה לגרום לסגירת המפעל. הזמן שחולף עד לפתרון המשבר פוגע בסיכויים להספיק ולזרוע ירקות לעונה הנוכחית.

 

רף ציין באזני ישי, כי הבקשה לכינוס נכסים היא אקט פורמלי בלבד ואין פרושו סגירת המפעל, אלא נהפוך הוא - מהלך שנועד לאפשר את מסירת המפעל להפעלה מידיית בידי גורם קיים בענף, כולל המשך העסקת העובדים. רף גם ציין כי הבנקים הנושים המובטחים מוכנים במסגרת הצעות ההפעלה למחוק כמעט 50% מסך חובות המפעל, כדי להבטיח כדאיות כלכלית למפעל, ובמטרה להמשיך ולהפעילו כעסק חי ומרוויח.

 

עובדי המפעל וההסתדרות, שמפגינים מאז אתמול במחאה על בקשת הבנקים למנות כונס נכסים, חוששים כי הליך הכינוס, ללא הסדרה מיידית של זכויות העובדים, עלול להביא לפירוק המפעל ולפיטורי העובדים.

 

בהכנת הכתבה השתתף יאיר חסון
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שערי המפעל הסגורים, אתמול
צילום: אביהו שפירא
מומלצים