שתף קטע נבחר

אבוקדו - עובדות מפתיעות

שנייה לפני שעונת האבוקדו מסתיימת, הנה כמה דברים שלא ידעתם עליו

לא חסרות מנות נפלאות עם אבוקדו, למרות שיש הטוענים שהכי טוב לאכול אותו טבעי, בלי שום תוספות. הנה כמה עובדות שכנראה לא ידעתם עליו.

 

  • האבוקדו הוא פרי ירוק כמעט לחלוטין. ולא, נו, אנחנו לא מדברים על הצבע (כאילו, גם. לא חשוב‭,(‬ אלא דווקא על העובדה שבמקרה של הפרי האקזוטי הזה מדובר בפרי כמעט אורגני שאינו עובר ריסוס. מרגש, אנחנו יודעים.
  • השיטה הירוקה ללא ריסוס היא ייחודית למגדלים של אגרקסקו וכרמל ישראל, שמגדלים 75 אחוז מהאבוקדו בישראל. בואו נקווה שאתם לא נוגסים כרגע ב‭25-‬ האחוז הנותרים.
  • האבוקדו הוא פרי צעיר יחסית במקומותינו, והגיע לפה רק בשנות העשרים. האגדה מספרת שעצי האבוקדו הראשונים הובאו לישראל על ידי נזירים ממנזר השתקנים בלטרון, אם כי עד עכשיו אין לנו מושג איך מספרים את זה בתנועות ידיים.
  • כיוון שאבוקדו הוא פרי טרופי, אזור החוף בארץ הוא זה המתאים לו ביותר. לאורך החופים, מראש הנקרה ועד שפיים-יקום, כולל מפרץ חיפה, מתרכזים כ‭70-‬ אחוז מגידולי האבוקדו בישראל. 30 האחוזים הנותרים הלכו לתפוס גלים, או משהו.
  • בשנים האחרונות נושף האבוקדו בעורפם של התפוזים כפרי הייצוא השני של ישראל. אריה רוטמן, יו"ר שולחן האבוקדו במועצת הצמחים, מספר שהיי, תראו מה זה! יש שולחן אבוקדו במועצת הצמחים!
  • בקיצור, רוטמן מספר שבארץ יש כעשרה זני אבוקדו. זו תופעה ייחודית לישראל, ממש כמו כניסה ברוורס לרחוב עם שלט של אין כניסה. בהשוואה ליצרניות אבוקדו מרכזיות כמו מקסיקו, צ'ילה, פרו וספרד, המגדלות רק זן אחד - ההאס השחרחר ומחוספס הקליפה - בישראל יש זנים מגוונים, וההאס תופס רק 30 אחוז מנפח הגידול. 70 האחוזים הנותרים הלכו לתפוס גלים, או משהו.


(צילום: אורן יהודה)

 

  • לפי מחקר חדש שיצא ביפן, מתברר שאבוקדו מגן על תאי כבד. של חולדות. החולדות ביפן מתרגשות עד עמקי נשמתן.
  • מכירים את הקטע הזה, שאתם מגיעים לסופר ומחפשים איזה אבוקדו טוב, לא קשה מדי ולא רך מדי, ופשוט לא מוצאים? או, זה בגלל שממש עכשיו הוא עושה את דרכו לצה"ל. באמת, במדינה מוכרים את כל הפירות שמוכנים לאכילה ישר לצבא ההגנה לישראל. אין, סתם מתלוננים שדופקים את המילואימניקים.
  • הדיאטנית הקלינית ד"ר ברוריה טל טוענת שהאבוקדו מגן על הלב מפני התקפי לב ועל הערמונית מפני סרטן. הוא עשיר בנוגדי חמצון, בחומצה פולית, בסיבים תזונתיים, באשלגן ובעיקר בשומן חד בלתי רווי, המסיע לשמירה על הכולסטרול הטוב בגוף. אבל בואו נדבר על מה שמעניין אתכם באמת. טוב, בסדר, בואו לא, אבל בואו נדבר על הקלוריות באבוקדו. ב‭100-‬ גרם אבוקדו יש רק 180 קלוריות. בקיצור, גם אם אתם לא חולדות, יש כמה דברים לא רעים בפרי הירוק הזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים