שתף קטע נבחר

העליון: צו סגירה לחדרי הניתוח במשגב לדך

סאגת 'משגב לדך' נמשכת: היום הפך בית המשפט העליון את החלטת המחוזי והחליט לסגור את חדרי הניתוח בבית החולים הירושלמי

בית המשפט העליון הפך היום את החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים וקבע כי חדרי הניתוח בבית החולים משגב לדך ייסגרו ולא יופעלו כרגע על ידי חברת המרכז הכירורגי בירושלים וד"ר דוד פרנקל.

 

מפסק הדין עולה כי בפברואר 2002 נכרת הסכם בין קופת חולים מאוחדת לבין חברת המרכז וד"ר פרנקל, על פיו חדרי הניתוח בבית החולים יופעלו על ידי
החברה וכי ד"ר פרנקל ישמש כמנהל שלהם.

 

ביולי 2008 הותקנו מצלמות בחדרי ניתוח על פיהן התגלה כי במספר מועדים שונים עזב ד"ר פרנקל את חדר הניתוח והותיר בו חולים בהרדמה מלאה ללא השגחה.

 

בעקבות זאת, הושעה ד"ר פרנקל מעבודתו וקופת חולים הפסיקה את פעילותם של חדריה ניתוח בבית החולים. בדצמבר 2008 הגישו ד"ר פרנקל והמרכז הכירורגי בקשה לבית המשפט המחוזי לאסור על קופת חולים מאוחדת להפעיל את חדרי הניתוח בבית החולים. בינואר 2009 קבע בית המשפט המחוזי כי על קופת חולים מאוחדת להימנע מסגירת חדרי הניתוח כרגע עד להכרעה בעניינם. בית המשפט קבע כי הנזק שייגרם למרכז הכירורגי ולד"ר פרנקל כתוצאה מסגירת חדרי הניתוח הינו בלתי הפיך.

 

כאמור, בית המשפט העליון הפך את החלטתו של בית המשפט המחוזי וקבע שיש חובה להתחשב בנזק שעלול להיגרם לחולים אם חדרי הניתוח ימשיכו לפעול במצב בו נשבר האמון שבין קופת החולים המאוחדת ומנהלה לבין ד"ר פרנקל והמרכז הכירורגי. עוד קבע בית המשפט כי לחובתם של ד"ר פרנקל והמרכז הכירורגי עומדת העובדה שהם המשיכו להפעיל את חדרי הניתוח בניגוד להוראתו של משרד הבריאות.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משגב לדך. חדרי הניתוח יסגרו
משגב לדך. חדרי הניתוח יסגרו
צילום: חיים צח
מומלצים