שתף קטע נבחר

פינוק אמיתי: עוגת שמרים במילוי שוקולד

אוהבים עוגת שמרים במילוי שוקולד? הנה מתכון טעים ועשיר שקל להתחיל לאכול - וקשה מאוד להפסיק. פינוק אמיתי לחובבי עוגות השמרים

עוגת שמרים עם קקאו

מתכון באדיבות "פנינית אופה אחרת"

 

המרכיבים (ל-2 עוגות מאורכות - בתבנית "אינגליש קייק"):

1/2 ק"ג קמח

1 כף שטוחה שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

1 כפית מלח

100 גרם חמאה מומסת פושרת

2 ביצים

250 מ"ל חלב/מים פושרים

מלית שוקולד:

150 גרם חמאה רכה

1/2 כוס קקאו משובח

3/4 כוס סוכר

2 כפות ממרח שוקולד/נוטלה

 

אופן ההכנה:
  1. הבצק: שמים קמח, שמרים, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים עד לפיזור אחיד של המרכיבים בקמח.
  2. מוסיפים חלב וביצים וממשיכים לערבל במהירות איטית עד שהתערובת אחידה.
  3. מוסיפים חמאה ומערבלים רק עד שמתקבל כדור גמיש.
  4. מכסים את הקרעה במגבת מטבח נקייה ולחה ומעבירים למקום חמים להתפחה. בינתיים מכינים את מלית הקקאו.
  5. המלית: מניחים את כל מרכיבי המלית הקערה וטורפים היטב לתערובת אוורירית.
  6. לאחר שכדור הבצק הכפיל את נפחו מעבירים אותו למשטח עבודה מקומח.
  7. מרדדים חצי מכמות הבצק לעלה מלבני דק. מורחים על העלה מחצית מכמות המלית ומגלגלים לצינור. מקפלים את הצינור לשניים ומפתלים  אותו סביב עצמו כמו בורג. חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת של הבצק והמלית.
  8. מניחים את גלילי הבצק הממולאים בתוך תבנית אינגליש קייק משומנת קלות, מורחים בביצה טרופה, מכסים במגבת מטבח לחה ומניחים במקום חמים לתפיחה שנייה.
  9. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  10. לאחר שהגלילים הכפילו את נפחם מכניסים את התבניות לתנור ואופים עד השחמה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת שמרים
צילום: דניה זגדון
מומלצים