שתף קטע נבחר

אפשר גם בלי טיגון: צ'יפס בתנור

כולנו אוהבים צ'יפס, אבל צ'יפס מטוגן זה עניין לא בריא. מה לעשות? לאפות. פיליס גלזר מראה כמה קל להכין צ'יפס אפויים בתנור

 

צ'יפס בריאים יותר

המרכיבים (2 מנות):
1 תפוח אדמה גדול (כ-500 גרם) עם קליפה דקה או בטטה
כ-1 כף שמן זית
מלח גס (רצוי מלח ים)
פלפל שחור, גרוס או טחון טרי
3-2 שיני שום, קלופות
3-2 גבעולי טימין או מרווה (לא חובה)
 
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שוטפים היטב את תפוח האדמה ומוודאים שאין לכלוך ו"עיניים". חוצים לאורך ופורסים כל מחצית לאורכה ל-8-7 פרוסות דקות. שמים את הפרוסות בקערה ומערבבים יחד עם השמן, המלח והפלפל. מסדרים בתבנית בשכבה אחידה.
  3. אופים 12-10 דקות והופכים את הפרוסות בעדינות. מפזרים מעל גבעולי הטימין או המרווה ואופים כ-10 דקות נוספות עד שהצ'יפס זהובים ופריכים. מגישים חם.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עדיף לאפות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים