טעם רע: כתב ביקורת וסולק מהמהסעדה
נער בן 16 מחיפה מתח ביקורת על מסעדה באינטרנט, והשף סירב להגיש לו אוכל. בעלי המקום: לא נסבול התנכלות מצידו של אף סועד
בן 16 מחיפה, שפירסם ברשת ביקורת על מסעדה בעיר, סולק ממנה, והשף סירב להגיש לו אוכל. תום לוינסון, מגולשי פורום ביקורת מסעדות של אתר תפוז, מגיע ל"הנמל "24 בקביעות. בשנה וחצי האחרונות כתב כבר שמונה פעמים ביקורות על המסעדה. רובן דעתניות ומפורטות, דווקא בנימה חיובית, אם כי לא היו נטולות הערות.
לפני כחודש, באחת הרשימות שפירסם, תהה לוינסון האם תצליח המסעדה לשרוד את המיתון. "המסעדה החזיקה 3 מלצריות, 4 אנשים במטבח ועוד אחראי אחד ושירתה רק 3 שולחנות במשך השעתיים שהיינו שם," כתב לוינסון.
הבעלים, גיא אביטל והשף רן ראש, סברו כי הביקורת של לוינסון חסרת טעם. לפני ימים אחדים, כשחזר לוינסון למסעדה יחד עם אמו, הודיע לו אביטל כי השף אינו מוכן לבשל עבורו וביקש ממנו לעזוב את המקום.
לוינסון מיהר לדווח על כך בפורום, וגולשי האתר מתחו ביקורת על בעלי המסעדה, שלא הבינו - לשון הכותבים - את מהות חופש הביטוי באינטרנט.
אביטל, שותפו של השף רן ראש, העלה בפורום תגובה מטעם המסעדה ובה כתב: "גולשים יקרים, אנו, ב'נמל ,'24 מתייחסים מאוד ברצינות לפורום אוכל כזה או אחר, אוהבים להקשיב ללקוחותינו וצמאים למשוב ולביקורת בונה. עשרות פעמים שינינו, למדנו ושיפרנו כתוצאה מתגובות הסועדים וגם מתגובותיו של תום. באחד מביקוריו האחרונים כתב תום: 'אני לא יודע אם 'הנמל '24 ישרדו את השנה.' הוא עבר את הגבול שבין סועד, המעביר את רשמיו לחובבי מסעדות, לכתב לענייני כלכלה. פתיח כזה יכול להזיק ולפגוע במזיד בסועדים שטרם הגיעו למסעדה וכן במבקרים קבועים שיכולים להסיק ש'הנמל '24 בקשיים. המסעדה היא תמצית החיים של רן ראש ושלי. אנו משקיעים את כל נפשנו ומרצנו בעשייה וביצירה. נמשיך לשגשג ולהצליח עוד 10 שנים לפחות, ולא נסבול התנכלות מצידו של אף סועד."
אתמול אמר אביטל בתגובה:" "אנחנו נותני שירות וגם יודעים לקבל ביקורת, אבל יש גבול לסבלנות שלנו".