חפף - הסופגניות של פסח
מסתבר שסופגניות יש גם בפסח - ולא רק בחנוכה. פסקל פרץ-רובין מגישה מתכון תוניסאי ל"חפף" - סופגניות קלילות מקמח מצה, המוגשות עם סירופ מתוק ואגוזים
סופגניות של פסח ("חפף")
מתכון של פסקל פרץ-רובין
סופגניות מתוקות מהמטבח הטוניסאי, שם הן נקראות "חפף" שפירושו "קליל". ילדיי מכנים אותן "הקליליות של סבתא אסתר".
המרכיבים (ל-30 סופגניות):
6 כפות קמח מצה
4 כפות מים
8 ביצים קטנות או 6 גדולות
3 כפיות ברנדי
שמן לטיגון עמוק
לסירופ:
כוס וחצי סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
לעיטור:
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
מעט סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
- הסירופ: מבשלים סוכר, מים ומיץ לימון בסיר כ-25 דקות, עד שמתקבל סירופ צמיגי.
- הסופגניות: מערבבים קמח מצה ומים. טורפים (אפשר במערבל) במהירות נמוכה, ומוסיפים ביצה אחר ביצה בהדרגה.
- מוסיפים ברנדי ומערבבים, עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מחממים שמן בסיר, לטיגון עמוק. נוטלים מהתערובת באמצעות כף ויוצקים לשמן (משתדלים ליצור כדורים שווים).
- מטגנים 2-3 דקות משני הצדדים, עד הזהבה. מוציאים ומעבירים למסננת, או לצלחת שרופדה בנייר סופג.
- יוצקים את הסירופ לקערת הגשה ומוסיפים לתוכו את הסופגניות (אפשר להגיש עם הסירופ, או לסנן אותו). מעטרים באגוזים וסוכריות ומגישים.
לאתר הבית של פסקל לחצו כאן


מומלצים