שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

המקדמיה לבישול: עוגיות שוקולד לבן ואגוזים

כדי לאכול אותם צריך להמתין שהם יפלו מהעץ, בלתי אפשרי לפצח אותם על ידי לחיצת שני אגוזים יחד ומאוד לא מומלץ שהכלב שלכם יטעם מהם. יעל גרטי מכינה עוגיות אגוזי מקדמיה בשילוב עם שוקולד לבן וחמוציות

על אף טעמם המשובח, אגוזי המקדמיה אינם מככבים במתכונים מתוקים רבים. לא רבים יודעים כי שמם של אגוזי המקדמיה (Macadamia), שמוצאם מאוסטרליה, הוענק להם כאות הערכה לד"ר ג'ון מקאדאם (John Macadam) הסקוטי, עמית לעבודה של הבוטנאי הגרמני פרדיננד פון מוּלר (Ferdinand von Mueller), שהיה הראשון שתיעד מדעית את העץ. עץ המקדמיה משתייך למשפחת הפרוטֵאיים (Proteaceae), הקרויה על-שם פרוטֵאוס, אחד מאלי הים מהמיתולוגיה היוונית, שנהג לשנות את צורתו לעתים קרובות, משום שמשפחת הפרוטאיים רבת-צורות ומגוונת גם היא.

 

אגוזי המקדמיה, הקרויים גם אגוזי קווינסלנד, גדלים באוסטרליה, ניו זילנד, הוואי, ברזיל, ארה"ב, בוליביה - וגם בארץ. מטע מקדמיה לא יתחיל להפיק פרי אלא לאחר שבע שנים, ואין קוטפים את אגוזי המקדמיה, כי אם ממתינים שייפלו ארצה, בשלים לחלוטין. אם פגשתם בארץ עץ מקדמיה, אל תנסו לפצח את קליפת האגוז בכח ידיכם, כפי שניתן לעשות עם פקאנים (כשמצמידים אגוז לאגוז), כיוון שהדבר פשוט בלתי אפשרי.

 

אגוזי המקדמיה עשירים בשומן, בדומה לאגוזים אחרים, וכן בברזל, ויטמין B1, סידן וזרחן. ועוד משהו קטן: אל תתנו לכלבים שלכם אגוזי מקדמיה, שכן אלה רעילים עבורם, ויכולים לגרום להם לחולשה במשך 12-48 שעות.

 

ניתן להשיג אגוזי מקדמיה טבעיים קלופים בחנויות התבלינים והפיצוחים ובחנויות הטבע תמורת 10-11 שקלים ל-100 גרם. לשם השוואה, אגוזי מלך עולים 8-12 שקלים ל-100 גרם ואגוזי פקאן עולים 8.5 שקלים ל-100 גרם, כך שהפער אינו מאוד משמעותי.

 

ואחרי כל ההקדמה הארוכה הזו, אני שמחה להזמינכם להכין עוגיות שוקולד לבן, חמוציות מיובשות ואגוזי מקדמיה, קלות להכנה וטעימות מאוד.

 

עוגיות שוקולד לבן, חמוציות מיובשות ואגוזי מקדמיה

זכרו נא להוציא חמאה מן המקרר מבעוד מועד. שוקולד צ'יפס לבנים ניתן להשיג בכל מרכול, במדף מוצרי האפייה. במקום מקדמיה אפשר להשתמש באגוזי לוז קלופים/מולבנים, אגוזי מלך או אגוזי פקאן, טבעיים, כמובן.

 

הכנתי את העוגיות הללו פעמיים: בפעם הראשונה הכנתי כדורים מן הבצק, שאותם שיטחתי בתבנית, בעזרת כף היד (ראו צילום). בפעם השניה יצרתי גלילים מהבצק, שאותם הקפאתי למשך 20 דקות וחתכתי לפרוסות, מה שהפיק תוצאה הרבה יותר אסתטית. אתם מוזמנים לבחור בדרך הנוחה לכם.

 

המרכיבים (ל-44 עוגיות גדולות):

200 גרם חמאה, רכה

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום דמררה

1 כפית תמצית וניל, רצוי איכותית

1 ביצה מס' 1 או 2

1 חלמון (מביצה מס' 1 או 2)

360 גרם (2 כוסות וחצי + כף) קמח

קורט מלח

1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

100 גרם (כ-2/3 כוס) שוקו צ'יפס לבנים (שוקולד לבן)

חופן (100-120 גרם) אגוזי מקדמיה טבעיים (או אגוזי מלך/פקאן טבעיים), קצוצים גס

70-80 גרם (2 חופנים) חמוציות מיובשות

 

עזרים: נייר אפייה


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים בקערה חמאה רכה, סוכר לבן, סוכר חום דמררה ותמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  2. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה יבשה מערבבים קמח, מלח וסודה לשתייה. מוסיפים בהדרגה, תוך הקצפה במהירות איטית, לתערובת החמאה, עד לקבלת תערובת פירורית. מאחדים את הפירורים שנוצרו בעזרת הידיים, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  4. מוסיפים שוקו צ'יפס לבנים, חמוציות ואגוזי מקדמיה קצוצים גס ומערבבים עד להטמעותם בתערובת.
  5. יוצרים מהבצק 3-4 גלילים בקוטר 21/2-3 ס"מ, מניחים בתבנית (בכל גודל שהוא) ומכניסים למקפיא למשך 20 דקות. לחילופין ניתן לעטוף את הגלילים בניילון נצמד ולהניח על גבי משטח ישר במקפיא.
  6. מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  7. מוציאים את גליל הבצק הראשון מן המקפיא ובעזרת סכין חדה חותכים לפרוסות בעובי 1/2 עד 2/3 ס"מ. מניחים על גבי התבנית, תוך שמירה על מרווח של 2 ס"מ לפחות בין עוגיה לעוגיה.
  8. מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות זהובות. מוציאים ומצננים מעט. ממשיכים כך עם יתר גלילי הבצק. אם רוצים, ניתן להקפיאם, כשהם עטופים בניילון נצמד, ולאפותם בשעת הצורך.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים