שתף קטע נבחר

שילוב נהדר: קיש בצל, כרשה וזיתים שחורים

זיתים שחורים מלוחים, גבינת קשקבל חריפה ובצל וכרשה מתקתקים משתלבים יחדיו בצורה מושלמת במתכון שלפניכם

קיש בצל, כרשה וזיתים שחורים

המרכיבים (לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ):

25 גרם חמאה

4 בצלים קלופים ופרוסים דק

1 כרשה, החלק הלבן בלבד, שטופה ופרוסה דק מאוד

1 מכל שמנת מתוקה

1/4 כוס חלב

3 ביצים

1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת גס

1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים

עלים מ-2 גבעולי טימין טריים

מלח ופלפל שחור

250 גרם בצק עלים מופשר


(צילום: לירון אלמוג)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הבצלים והכרשה ומטגנים כמה דקות על אש בינונית עד שהבצלים הופכים שקופים. מורידים את המחבת מהאש ומניחים לתוכנה להתקרר מעט.
  2. מרדדים את הבצק לעלה דק על משטח מקומח היטב. מרפדים את התבנית בעלה הבצק כך שיווצרו שוליים מוגבהים. 
  3. מניחים שמנת, חלב וביצים בקערה ומערבבים היטב. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  4. מסדרים את הבצלים והכרשה על הבצק, ביניהם מפזרים את הזיתים ואת עלי הטימין ומעל הכל מפזרים את הגבינה המגוררת.
  5. יוצקים את תערובת השמנת והזיתים לתוך התבנית ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כעשרים דקות, עד שהקיש מתייצב ופניו מזהיבים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים