לב הפלאפליה
ב"פלאפל נטו נקודה" עושים את הכדורים הכי טובים בתל אביב. נטו נקודה
המיתון הוא שעתו היפה של הפלאפל. איך הסביר לי את זה בפשטות חבר? "מי שאכל פעם שווארמה, אוכל עכשיו פלאפל". ככה פשוט. קשה להכות תמחור של 13 שקל למנה ושבעה שקלים לחצי מנה.
חוקי המשחק בפלאפל ידועים. אין שם הרבה מקום לחידושים והמצאות. השאלה הכמעט יחידה היא כמה מוכנים הבעלים לחתוך מהרווח לטובת הלקוח. כמה פעמים ביום הם מחליפים את השמן במטגנות, כמה טריים ואיכותיים מרכיבי היסוד שלהם, והאם בבוקר הם חותכים סלטים חדשים או מנערים את המכלים מיום האתמול. אלה פרמטרים סמויים מעין הלקוח, והתרגום היחיד שלהם הוא מבחן הטעם בקצה המלקחיים.
לפי המדד הזה, "פלאפל נטו נקודה" היא הפלאפליה הכי טובה בתל אביב. היא לא נהנית ממוניטין היסטוריים וגם לא מבעלים להטוטן; יש לה אפילו שם קצת מטופש, ואין לה שום ייחוד חוץ מהעובדה שהיא מגישה מנת פלאפל אידיאלית. כדורים מושלמים, רוטב שום מעורר, מבחר קטן של סלטי בסיס טריים (וכמובן ללא צ'יפס, על פי האסכולה הקלאסית). לפעמים זה כל מה שצריך.
פלאפל נטו נקודה, אבן גבירול 21 תל אביב