שתף קטע נבחר

עם תרד, חצילים וכרשה: בלינצ'ס מלוחים

לכבוד שבועות מגישה השפית לימור ארדיטי בלינצ'ס בשלוש מליות חלביות מלוחות: מלית תרד וגבינת קשקבל, מלית חצילים וגבינת פטה ומלית כרשה ורוטב בשמל. ללקק את האצבעות

לכבוד חג השבועות, בחרתי להציע שלוש מליות מלוחות ופשוט נפלאות לבלינצ'ס ביתיים. עם מתכון הבלינצ'ס הבסיסי, המופיע בהמשך, אפשר לשחק ולקחת לכל כיוון, מלוח או מתוק.

 

 

בלינצ'ס – מתכון בסיסי

מתכון שקיבלתי מקרובת משפחה ממוצא טורקי, לבלינצ'ס דקים וטעימים להפליא. אין צורך לשמן את המחבת, משום שהבלילה מכילה חמאה מומסת.

 

המרכיבים (ל- 20 יחידות):

11/2 כוסות (360 מ"ל) חלב 3%

3 ביצים

2 כפות חמאה מומסת

3/4 כוס (100 גרם) קמח

קורט מלח

כלים: מחבת טפלון קטנה בקוטר 16-18 ס"מ

 

אופן ההכנה:
  1. טורפים היטב את מרכיבי הבלילה.
  2. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית.
  3. יוצקים חצי מצקת מהבלילה למחבת, עד להווצרות שכבה דקיקה, שתכסה את פני המחבת. כאשר צדו האחד של הבלינצ'ס נראה יבש, הופכים לצד השני. מטגנים עד להזהבה נאה, מוציאים בעזרת מרית סיליקון ומעבירים לצלחת.

 

מלית תרד וקשקבל

כדאי לקנות תרד שטוף ולא לבזבז זמן על שטיפתו.

 

המרכיבים:

50 גרם חמאה

2 בצלים, קלופים ופרוסים דק

2 חב' (620 גרם) תרד טרי, שטוף היטב

300 גרם גבינת קשקבל, מגוררת

2 ביצים

100 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת חמוצה

מלח

לשימון: מעט חמאה מומסת או שמן זית


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים חמאה במחבת גדולה על אש גבוהה ומאדים בצל עד שהוא הופך שקוף.
  2. מוסיפים תרד, מערבבים במשך דקה, מסירים מן האש ומעבירים למסננת, להגרת נוזלים.
  3. מעבירים תרד לקערה ומוסיפים 250 גרם גבינת קשקבל (שומרים 50 גרם להמשך), ביצים ושמנת חמוצה. מערבבים, מתבלים במלח, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומאחסנים במקרר במשך שעה.
  4. מניחים כף גדושה מהתערובת בקצהו של בלינצ'ס, מקפלים את הקצוות שבצדדים ומגלגלים תוך כדי הידוק, עד לסגירה.
  5. מניחים את כל הבלינצ'ס הממולאים בתבנית פיירקס, משומנת במעט חמאה מומסת או שמן זית.
  6. לקראת ההגשה: מחממים תנור ל-180 מעלות, מפזרים את יתרת גבינת הקשקבל על הבלינצ'ס, מכניסים לתנור ואופים במשך 8 דקות. מוציאים ומגישים חם.

 

מלית חצילים וגבינת פטה

המרכיבים:

4 חצילים גדולים ויפים

300 גרם גבינת פטה, מפוררת


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:
  1. קולים חצילים ישירות על להבה גדולה (אם לא רוצים ללכלך את הכיריים אפשר להשתמש בסיר ישן, שלא אכפת לכם להרוס: מניחים את הסיר על להבה חזקה, מניחים את החצילים בתוך הסיר וכשצד אחד קלוי הופכים לצד השני). מצננים (אם קולים בסיר, מצננים בתוך הסיר).
  2. בעזרת כף, מרוקנים את תוכן החצילים, מעבירים למסננת דקה ומניחים למשך שעה, להגרת נוזלים.
  3. מעבירים לקערה ומערבבים עם פירורי גבינת הפטה.
  4. מניחים כף גדושה מהתערובת בקצהו של בלינצ'ס, מקפלים את הקצוות ומגלגלים תוך כדי הידוק, עד לסגירה. מגישים חם או קר.

 

מלית כרשה ורוטב בשמל

המרכיבים:

100 גרם חמאה

2 בצלים, קלופים ופרוסים דק

1 ק"ג כרשה, החלק הלבן בלבד, חתוך לעיגולים דקים (אפשר גם במעבד מזון)

200 גרם גבינת פטה עיזים - או כל גבינת צאן שאוהבים, מפוררת

מלח

לרוטב בשמל:

100 גרם חמאה

60 גרם (6 כפות) קמח

2 כוסות (480 מ"ל) חלב 3%


(צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים חמאה במחבת גדולה על אש נמוכה-בינונית ומאדים בצל וכרשה עד להתאדות הנוזלים והתרככות הבצל והכרשה.
  2. רוטב בשמל: ממיסים חמאה בקלחת קטנה על להבה נמוכה, טורפים פנימה את הקמח ומוסיפים לאט לאט את החלב, עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. ממשיכים לטרוף ברציפות תוך כדי רתיחה קלה, במשך 3 דקות.
  3. מכבים את האש ומוסיפים כרישה ובצל מאודים וגבינת פטה.
  4. מתבלים במלח לפי הטעם (מכיוון שלכרישה ולבצל המטוגנים ישנה מתיקות, כדאי לתבלם במעט יותר מלח).
  5. מניחים כף גדושה מהתערובת בקצהו של בלינצ'ס, מקפלים את הקצוות ומגלגלים תוך כדי הידוק, עד לסגירה. אמורה להשאר מעט מלית, שבה נשתמש בהמשך.
  6. לקראת ההגשה: מחממים תנור ל-175 מעלות, מפזרים את יתרת המלית על הבלינצ'ס, מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות. מוציאים ומגישים חם.

 

לימור ארדיטי היא השפית והבעלים של ביסטרו "פטלינה ", צהלה

 

צילומים: שירן כרמל, לאתר שלה הקליקו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים