שתף קטע נבחר

פיונגיאנג מזהירה: ניסויים גרעיניים נוספים בדרך

גורם צפון קוריאני בשגרירות במוסקבה טען כי אם ארה"ב ובנות בריתה ימשיכו "במדיניות ההפחדה" נגד פיונגיאנג - תערוך המדינה הקומוניסטית ניסויים גרעיניים נוספים. מוקדם יותר טען נשיא ארה"ב כי הניסוי שערכה היום מחייב תגובה בינלאומית

ממרים את פי העולם - וממשיכים להתריס: שעות ספורות לאחר שפיונגיאנג הודיעה כי ביצעה בהצלחה ניסוי גרעיני שני, הודיע היום (ב') גורם צפון קוריאני כי המדינה הקומוניסטית תבצע ניסויים גרעיניים נוספים.

 

ניסוי הגרעין בצפון קוריאה - כל העדכונים ב-ynet:

 

סוכנות הידיעות הרוסית איטר-טאס ציטטה גורם בשגרירות צפון קוריאה במוסקבה כאומר כי הניסויים הנוספים יתבצעו אם ימשיכו ארצות הברית ובנות בריתה במערב ב"מדיניות ההפחדה שהן מנהלות נגד המשטר בפיונגיאנג".

 

לפנות בוקר הודיעה צפון קוריאה כי ביצעה בהצלחה ניסוי גרעיני תת קרקעי. סוכנות הידיעות הממשלתית של הצפון, KCNA, דיווחה כי הניסוי "נועד לחזק את יכולת ההתרעה הגרעינית של הצפון בכל דרך אפשרית". על פי הדיווח, "הניסוי הגרעיני בוצע בצורה בטוחה, ברמה גבוהה יותר מבחינת עוצמת הפיצוץ והטכנולוגיה". עוד נמסר כי הניסוי "יתרום להגנה על ריבונותנו ועל הסוציאליזם - ויבטיח שלום וביטחון בחצי האי הקוריאני ובאזור הסובב אותו".

 

לאחר הניסוי, טענו גורמי צבא רוסיים כי עוצמתו של הניסוי נאמדה בכ-20 קילוטון - המדובר בעוצמה שוות ערך לפצצת האטום שהטילה ארה"ב על העיר היפנית נגסקי ב-1945.

 

כצפוי, העולם הגיב בכעס על הניסוי של פיונגיאנג, המהווה הפרה ברורה של החלטת מועצת הביטחון שהתקבלה באוקטובר 2006, בעקבות הניסוי הגרעיני הראשון שביצעה. נשיא ארה"ב ברק אובמה כינה את הניסוי "עניין מדאיג לכל אומות העולם", וטען כי הניסוי מחייב תגובה מצד הקהילה הבינלאומית. "צפון קוריאה קוראת תיגר על הקהילה הבינלאומית בצורה חסרת אחריות. מעשיה מחריפים את המתיחות ומערערים את היציבות בצפון מזרח אסיה. הסכנות הטמונות במעשיה מחייבות את הקהילה הבינלאומית לפעול", נמסר בהודעה שפרסם הנשיא האמריקני.

 

גינויים חריפים לניסוי הגרעיני התקבלו גם מיפן, בריטניה, צרפת, והאיחוד האירופי - ולבקשת יפן, תתכנס מועצת הביטחון של האו"ם לדון היום בניסוי ובהשלכותיו. ואולם רוסיה וסין - שתי חברות קבועות במועצה המחזיקות בזכות וטו - לא מסרו תגובות רשמיות לניסוי. כדי שתתקבל החלטה משמעותית במועצת הביטחון נחוצה תמיכתן של שתי המדינות, אך לא ברור אם השתיים תספק תמיכה שכזו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניסוי טילים בצפון קוריאה. תגובה להפחדה האמריקנית?
צילום: AFP
דיווח על הניסוי ביפן. מועה"ב תכונס
צילום: AP
שליט צפון קוריאה, קים. התרסה נוספת
צילום: AP
מומלצים