שתף קטע נבחר
צילום: אסף אמברם

נשנוש ליד הקפה: עוגיות שיבולת שועל וקינמון

מחפשים נשנוש כייפי ליד הקפה? יעל גרטי מזמינה אתכם להתפנק עם עוגיות שיבולת שועל וקינמון, משופעות באגוזים, גרעינים וגרגרים, קלות להכנה וטעימות בטירוף

אם מתחשק לכם לנשנש משהו כייפי ליד הקפה, העוגיות הללו יתאימו בהחלט: קצת בריאותיות וקצת מושחתות, מתובלות בקינמון ומשופעות באגוזים ובגרגרים, קלות להכנה וטעימות בטירוף.

 

עוגיות שיבולת שועל וקינמון

מתכון של נטלי גריאני, רשת "בוטיק סנטרל"

 

אנא הקפידו לרכך חמאה מבעוד מועד. במקום סוכר חום דמררה ניתן להשתמש בסוכר רגיל.

 

המרכיבים (ל-72 עוגיות):

260 גרם חמאה רכה

200 גרם (1 כוס) סוכר חום דמררה (חום בהיר)

1 ביצה L

50 גרם (1/2 2 כפות שטוחות) דבש

200 גרם (1/2 1 כוסות פחות כף) קמח לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

1 כפית שטוחה קינמון טחון

80 גרם (1 כוס, לא מהודקת) קוקוס טחון

170 גרם (3/4 1 כוסות) שיבולת שועל (שלמה, לא אינסטנט)

120 גרם (1 - 1/4 1 כוסות) אגוזים/גרגרים/זרעים לפי בחירה: אגוזי מלך/לוז, שומשום, גרעיני חמניות, זרעי דלעת

לעיטור:

חופן גדוש גרעיני חמניות - לא חובה

חופן גדוש זרעי דלעת קלופים - לא חובה

 

עזרים: נייר אפייה


(צילום: יעל גרטי)

 

אופן ההכנה:
  1. מעבדים חמאה רכה וסוכר חום דמררה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה.
  2. מוסיפים ביצה ודבש ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתייה, מלח וקינמון ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים קוקוס, שיבולת שועל ותערובת אגוזים ומעבדים עד להווצרות בצק אחיד ומעט דביק. מאחסנים במקרר במשך חצי שעה (אפשר לעשות זאת כשהבצק במיכל של מעבד המזון או בקערת המיקסר, או בקערה אחרת).
  5. מוציאים את הבצק מן המקרר, מניחים על גבי קרש חיתוך (שניתן להכניס למקפיא) ויוצרים שלושה גלילים חלקים ויפים. מכניסים למקפיא (על גבי הקרש), למשך 20 דקות.
  6. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  7. מוציאים את הגלילים מן המקפיא וחותכים פרוסות בעובי חצי ס"מ, ישירות על הקרש (לא מומלץ להחזיר את הקרש למקפיא בשלב זה משום שהבצק ידבק לקרש). מניחים את הפרוסות על גבי הנייר בתבנית תוך הקפדה על מרחק של 3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, משום שהן תופחות כדבעי.
  8. מעטרים כל עוגיה במעט גרעיני חמניות ו/או זרעי דלעת ומשקעים מעט את הגרעינים/זרעים בבצק, בעדינות, מבלי להרוס את צורתה של העוגיה.
  9. מכניסים לתנור, אופים במשך 15 דקות או עד שהעוגיות שזופות מאוד ותחתיתן שחומה. מוציאים ומניחים להתייצבות בטמפ' החדר, כ- 10 דקות, ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שיבולת שועל
צילום: אסף אמברם
מומלצים